Ranjeni "medvjedi" putuju u Klagenfurt po prvu pobjedu u polufinalu

Objavljeno: 08.03.2012. 11:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Davor Sajko / Sportnet

Hokejaši Medveščaka putuju večeras u Klagenfurt gdje će se u drugoj utakmici polufinala EBEL-a suprotstaviti KAC-u. KAC vodi sa 1:0 u seriji nakon uvjerljive pobjede u prvom susretu kojeg je obilježila masovna tučnjava igrača na ledu. Ta utakmica ostavila je traga na "medvjedima". Zbog "checka" u predjelu glave krilni napadač Frank Banham suspendiran je na 7 utakmica, a centar Joel Prpić zbog tučnjave na 4 utakmice plus 2 utakmice uvjetno.

Trener Medveščaka Marty Raymond imat će zbog suspenzija i ozljeda velikih problema sastaviti napadačke linije za večerašnju utakmicu. Prpić i Banham su naime bili članovi prve napadačke linije u kojoj je njihovom suspenzijom tako ostao samo Ryan Kinasewich.

Raymond će tako morati malo presložiti linije. Priliku u prvoj navali dobit će, uz Kinasewicha, vjerovatno Slava Trukhno i Greg Day. Drugu napadačku liniju činit će Matt Siddall, Tomica Zanoški i Adam Naglich dok će u trećoj biti Dario Kostović, David Brine i Dominik Kanaet. Po prvi puta ove sezone "medvjedi" će aktivnije igrati bez četvrte napadačke linije u koju će biti smještani Mislav Blagus, Dino Gombar i Sašo Rasjar ili Igor Lazić.

Dobra vijest je da se na led vraća startni bek Geoff Waugh koji bi trebao učvrstiti obranu. Raymonda može veseliti činjenica da su mu sve bekovske linije dobro popunjene jer će u KAC-ovom brlogu trebati jako čvrstu obranu.

Bilo kako bilo, nakon prve utakmice maske su pale. KAC i Medveščak do sada su bili veliki rivali ali i sportski prijatelji, a nakon utakmice u Ledenoj dvorani ostalo je samo veliko rivalstvo.

A to veliko rivalstvo moglo bi ponovno eskalirati. Navijači u Klagenfurtu poznati su naime po tome da vole provocirati, pa čak i udarati protivničke igrače, na led bacaju čaše sa pivom, a protiv slovenskih i hrvatskih momčadi vole skandirati "yugo schweine". Kad na to dodamo provokacijama sklonim hokejaše KAC-a, jasno je da bi se i večeras mogla dogoditi neka "masovka".

Trener Raymond morat će dobro psihološki pripremiti momčad jer bi još jednom masovnom tučnjavom izgubio gotovo cijelu momčad, budući da gotovo svi imaju "žute kartone" zbog utakmice u Zagrebu, i na taj način KAC bi brzo došao do finala.

Večerašnja utakmica može se tako opisati ključnom za "medvjede" u ovogodišnjoj sezoni EBEL-a. Prije prve utakmice činilo se da je Medveščak favorit, a ako "medvjedi" danas izgube ili ih KAC-eri uspiju isprovocirati na tučnjavu, u finale gotovo sigurno idu Austrijanci!

Komentari