Regionalna rukometna SEHA liga neće se odigrati do kraja?

Objavljeno: 23.03.2012. 09:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: banjaluka.com

Prva sezona rukometne regionalne lige ipak neće biti odigrana do kraja. Vodstvo lige klubovima sudionicima poslalo je dopis u kojime ih traže da se izjasne o nastavku ili prekidu natjecanja, obzirom da je nekoliko kola prije kraja regularna sezona riješena. Zagreb CO, Vardar, Tatran Prešov i Metalurg iz Skopja igrat će na Final Four turniru, piše index.

Razlog za raniji završetak prvenstva, kako stoji u pismu klubovima kojeg potpisuje predsjednik SEHA lige i HRS-a Sandi Šola, je smanjenje troškova.

Očekuje se da će klubovi pristati na prekid zbog slabe financijske situacije, ali pitanje kako će ovaj eksperiment izgledati u sljedećoj sezoni. Iako su se u ligu, prema očekivanjima zemalja članica, trebali priključiti i slovenski klubovi, u susjednoj državi vlada žesto otpor jer mnogi stručnjaci i vodeći ljudi slovenskog rukometa smatraju kako će priključenje takvoj ligi samo oslabiti njihovu ligu i uništiti slovenski rukomet. Ovakav scenarij može ih samo još više odbiti.

Metalurg je na svojim stranicama već objavio priopćenje u kojem podržava ideju o ranijem završetku, što i ne čudi, obzirom da ih još čeka utakmica u Ligi prvaka protiv Zagreba, a ako obrane gol prednosti iz prve utakmice nastavit će se natjecati u četvrfinalu. Final Four SEHA lige su ionako već osigurali.

- Nadamo se i da ovaj korak neće značiti kraj ideje o ligi koja ima veliku perspektivu te da će sljedeće sezone biti puno bolje organizirana i svi nedostaci uklonjeni- poručuju iz kluba Line Červara.

U pismu vodstva SEHA lige između ostalog stoji kako liga nije u mogućnosti otvariti predviđene prihode za financiranje putovanja i dužnosnike natjecanja za proljeće u SEHA ligi zbog problema s televizijskim postajama oko prijenosa utakmica.

- Jasno je da se ništa ne može promijeniti na vrhu tablice i da su već poznati klubovi koji idu na završni turnir. Predlažemo otkazivanje preostalih utakmica i da se četiri prvoplasirane momčadi dogovore oko rasporeda za završni turnir koji se utvrđuje ždrijebom. Nagradni fond iznosi 25 000 eura i bit će podijeljeno pobjedniku - 10 000 eura, finalistu 7000 eura, trećeplasiranom 4000 eura i četvrtom 2000 eura. Još tisuću eura dobit će najbolji igrač i najbolji vratar turnira- piše Šola i zaključuje: "Predlažem da se prihvati ovaj prijedlog, da bi se izbjegli nepotrebni troškovi i krenulo u pripreme za sljedeću sezonu".

Izvor: index.hr

Komentari