Rekordnih 65 odličja za plivače "Baroka" na Regionalnom prvenstvu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.03.2014. 18:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Pk Barok

Plivači Baroka imali su veoma uspješan nastup u Sisku na Regionalnom prvenstvu, 8. i 9. ožujka, za sve dobne skupine.

Na natjecanju je sudjelovalo 13 klubova: Sisak Janaf, Đakovo, Olimp Tuhelj, Osijek Žito, Čakovečki PK, Međimurje, Vinkovački PK, Barok, Varaždinske toplice, Cerine Koprivnica, Barutana Vinkovci i Neptun Osijek, sa ukupno 384 natjecatelja. Na programu je ukupno bilo 18 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali po uzrasnim kategorijama počevši od početnika pa sve do seniora.

Nastupilo je rekordnih 35 članova Baroka,  a također je ostvaren najveći uspjeh na Regionalnim prvenstvima do sada: osvojeno je čak 65 odličja, od čega 19 zlatnih, 32 srebrena i 15 brončanih. Pojedinačne medalje osvajalo je 14 predstavnika Baroka, a posebno je zanimljivo da su osvajali medalje u svim uzrasnim kategorijama.

U konkurenciji početnika izvrstan nastup imao je Erik Hunjek koji je u konkurenciji godinu dana starijih osvojio zlato na 50 delfin, srebro na 50 slobodno, broncu na 200 mješovito, a još je bio 4. na 50 leđno.

U kategoriji mlađih kadeta rezultatima se najviše istaknuo Jakov Igrec koji je osvojio zlata u utrkama 200 mješovito i 100 leđno, te broncu na 50 slobodno. Dominik Kelemen u istoj je kategoriji osvojio srebro na 50 prsno, dok je na dvostruko dužoj dionici bio brončani. Od mlađih kadetkinja srebrenu medalju osvojila je Mara Sokač u utrci 100 delfin. Mara je u utrkama 50 i 100 slobodno bila četvrta kao i Petra Gašparac u disciplini 100 prsno.

U kadetskoj konkurenciji osvojen je najveći broj odličja. Najviše se istaknula Martina Štefinec osvojivši ukupno 8 medalja. Osim što je u kadetskoj konkureciji bila najbrža na 100 i 200 prsno, te 200 i 400 mješovito, te druga na 100 slobodno, Martina se penjala na postolje utrke 100 prsno i u mlađe juniorskoj konkurenciji u kojoj je bila najbolja, te u juniorskoj i mlađe seniorskoj gdje je bila treća. Martina je u utrkama 100 i 200 prsno otplivala drugo kadetsko vrijeme ove sezone u hrvatskoj, što je odlična najava za predstojeće Državno prvenstvo. Kod dječaka Vanja Švogor osvojio je  srebra na 100 delfin i 400 mješovito, te broncu na 100 delfin. Luka Cvetko doplivao je do srebra na 100 slobodno, dok je u utrkama 200 i 400 slobodno bio 4. Jan Ožeg u utrci 100 prsno osvojio je zlato, dok je u utrci 200 prsno bio srebreni. Sva trojica navednih plivača ostvarili su norme za nastup na PH. Ivan Vitković bio je jedini predstavnik Baroka koji je nastupio u izrazito zahtjevnoj utrci 200 delfin, a uz to je osvojio i brončano odličje.

Najuspješnija predstavnica Baroka ne samo u mlađe juniorskoj kategoriji, nego i na cijelom natjecanju bila je Lana Sokač. Lana je u konkurenciji godinu dana starijih plivačica osvojila 4 zlatne medalje u utrkama 50 slobodno, 200 prsno, 100 delfin i 400 mješovito, srebro u utrci 800 slobodno, te broncu u utrci 200 mješovito. Osim spomenutih medalja u mlađejuniorskom uzrastu, osvojila je još po zlato i dva srebra u juniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji, te zlato i srebro u općoj (seniorskoj) kategoriji. Lana je pokazala veliku svestranost osvojivši medalje gotovo u svim tehnikama i na svim distancama. Zlatom u mlađejuniorskom uzrastu, također plivajući sa godinu starijima, okitio se i Martin Kocijan na dionici 50 slobodno. Treba istaknuti i da je normu za nastup na PH ostvarila Lea Ćelić u utrci 200 prsno.

U juniorskom uzrastu Stela Grobotek osvojila je srebro na 400 mješovito, te broncu na 200 leđno. Osim toga, penjala se na postolje utrke 400 mješovito kao druga i u mlađeseniorskom i seniorskom uzrastu. Stela je u obje navedene utrke ostvarila norme za svoj prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske. Juniorka Maja Berkopić normu za PH ostvarila je u utrci 200 prsno.

U kategoriji seniora Mario Vlahinja odlične je nastupe okrunio i medaljama. Zlata je osvojio u utrkama 50 slobodno i 50 delfin, a srebra u utrkama 100 delfin i 200 slobodno. Mario je otplivao ukupno 3 norme za PH. Seniorka Tihana Gazdek osim što je potvrdila norme na 50 i 200 prsno, osvojila je srebreno odličje u utrci 50 prsno.

Uspješan nastup zabilježen je i u štafetnim utrkama. Na 4x200 slobodno ženska mlađejuniorska štafeta (Sokač, Dora Mihinjač, Ćelić, Štefinec) bila je u svojoj kategoriji druga, a u općoj kategoriji treća. Kod plivača mlađejuniorska štafeta u sastavu: Kocijan, Karlo Rajković, Neven Lončarić i Vanja Bosilj plasirala se na drugo mjesto, baš kao i kadetska u sastavu: Švogor, Cvetko, Ožeg i Vitković. Na 4x100 mješovito ženska juniorska štafeta (Grobotek, Štefinec, Berkopić, Klara Vresk) bila je druga u općoj konkurenciji, dok je muška kadetska (Igrec, Ožeg, Švogor, Cvetko)  osvojila srebro u kadetskom uzrastu. Na 4x100 slobodno ženska juniorska štafeta (Sokač, Berkopić, K. Vresk, Grobotek) bila je druga u općoj kategoriji, dok je ženska kadetska štafeta u sastavu Mirta Vučetić, Štefinec, Ida Marić i Doris Hudek bila treća u svome uzrastu, baš kao i muška kadetska štafeta (Švogor, Ožeg, Cvetko, Vitković).

Važno je spomenuti i ostale članove Baroka koji su nastupili na prvenstvu, a nisu osvajali medalje: Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Hrvoje Đurman, Matej Čok, Vlatka Gašparac, Mirta Piskač, Rina Sentočnik, Iva Vresk i Tea Kozulić.

Komentari