Rog: Atmosfera je sjajna, vjerujemo u dobar start kvalifikacija za europsku smotru

Objavljeno: 03.09.2015. 12:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Hrvatski nogometni savez - Facebook

Dvojica bivših igrača Varaždina, Marko Rog i Petar Brlek u četvrtak će biti na dispoziciji izborniku hrvatske U-21 reprezentacije za susret s Gruzijom.

Riječ je o startu kvalifikacija za europsku smotru koja će se 2017. godine održati u Poljskoj. Hrvatska je smještena u Skupinu 6, sa Španjolskom, Švedskom, Gruzijom, Estonijom i San Marinom.

- Skupina je vrlo teško, no učinit ćemo sve kako bi izborili nastup na europskoj smotri - rekao je Marko Rog koji je iz Varaždina otišao prije dvije sezone.

Prvi nastup hrvatska U-21 reprezentacija imat će u četvrtak, u Koprivnici protiv Gruzije.

- Očekujemo tešku utakmicu, no vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo pobjedom startati u kvalifikacije. Gruzijci su vrlo agresivan i organiziran protivnik, no kvaliteta je sigurno na našoj strani. Također atomosfera u ekipi je sjajna što je velika stvar - dodao je Rog.

Osim Roga, za mladu reprezentaciju nastupit će još jedan bivši igrač Varaždina.

Riječ je o Petru Brleku koji je iz bivšeg varaždinskog prvoligaša otišao kao kadet. Ove sezone veznjak je u Slaven Belupu standardan igrač, a njegova ekipa drži deveto mjesto 1.HNL.

Nakon susreta s Gruzijcima, izabranicima Nenada Gračana slijedi susret protiv Estonije.

- Estonci znaju igrati nogomet i neće nam biti lako na tom gostovanju. No prvo moramo apsolvirati Gruziju, a onda ćemo tek razmišljati o Estoniji - zaključio je Rog.

Komentari