Rudić: Srbi su iskoristili naše pogreške

Objavljeno: 20.01.2012. 11:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u trećem je kolu Europskog prvenstva u nizozemskom Eindhovenu poražena od vaterpolista Srbije koji tako koračaju prema prvom mjestu u skupini. Izbornik hrvatske reprezentacije Ratko Rudić kao glavne razloge za poraz navodi pogreške u obrani. Srpski reprezentativac Duško Pijetlović priznao je, pak, kako je u susretu došlo i do žešćih borbi, piše sportnet.

Europsko vaterpolsko prvenstvo hrvatskim je vaterpolistima u trećem kolu skupine B donijelo susret s reprezentacijom Srbije, koja im je naposljetku nanijela i prvi poraz na turniru.

Nakon susreta sa Srbima, hrvatski izbornik Ratko Rudić nije mogao biti zadovoljan porazom.

- Bili smo previše nervozni u ovako teškom i borbenom susretu. Napravili smo mnogo pogrešaka u obrani koje su Srbi, naravno, iskoristili- rekao je Rudić.

Ni Damir Burić nije mogao biti sretan zbog večerašnjeg poraza Hrvatske te je pronašao i krivca za njega.

- Uistinu smo loše igrali. Propustili smo postići pogotke kada su Srbi imali igrača manje, a to se potom odrazilo i na sam rezultat- istaknuo je Burić.

S druge strane, izbornik srpske reprezentacije Dejan Udovičić nije krio zadovoljstvo ostvarenom pobjedom te novim osvojenim bodovima.

- Ova je pobjeda izuzetno važna za nas te sam uistinu sretan što smo uspjeli pobijediti s tri pogotka razlike-  rekao je srpski izbornik.

Duško Pijetlović, strijelac dva pogotka u susretu s Hrvatskom, pojasnio je koliko je momčad Srbije željela pobjedu u ovome susretu.

- Dvoboj s Hrvatskom shvatili smo veoma ozbiljno te je stoga cijela momčad imala pravi pristup utakmici. Očajnički smo željeli pobijediti kako bismo postavili temelje za osvajanje prvog mjesta u skupini te izravni plasman u polufinale. Priznajem da je u susretu bilo nekoliko žešćih borbi, no to je po mom mišljenju sasvim normalno- zaključio je Pijetlović.

Izvor: sportnet.hr

Komentari