Rukomet: Dabrovi na krilima Tokića do pobjede u Bjelovaru

Objavljeno: 03.12.2014. 23:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Rukometaši GRK Varaždina 1930 upisali su nove bodove u Bjelovaru, pobijedivši istoimenog domaćina 31:30, u utakmici u kojoj su Varaždinci ipak bili bitno dominantniji nego što to govori konačan rezultat.

Dabrovi su naime cijelu utakmicu u Bjelovaru bili u vodstvu, Bjelovarci su jedan jedini puta poveli s golom prednosti, još tamo u otvaranju utakkmice (7:6 u 13. minuti). Međutim, nakon toga Marčec, Tokić i Huđ potpisali su mini seriju 3:0 i preokrenuli na 7:9, a od tog trenutka domaći nisu više niti jednom izjednačili, a kamoli da bi imali vodstvo.

Upravo suprotno, do poluvremena su Dabrovi digli prednost na četiri razlike (15:19), a tih 3-4 gola prednosti održavali i cijelo drugo poluvrijeme, u jednom trenutku bilo je i šest (19:25 u 38. minuti). I u zadnje dvije minute utakmice Varaždinci su ušli s tri pogotka prednosti (28:31), ali su dopustili domaćima da smanje na samo gol zaostatka i konačan ishod učine naoko dramatičnim.

Prvo ime utakmice bio je krilni napadač Ante Tokić, strijelac čak 10 pogodaka iz 13 upućenih šuteva, pet je pogodaka došlo i s kontra krilne strane od Marčeca, šest je s vanjske pozicije postigao Huđ.

Ovom pobjedom Dabrovi su opet vratili bodovnu prednost na vrhu tablice Premijer lige, zahvaljujući činnjenici da je drugoplasirani Poreč remizirao u istarskom derbiju u Umagu (30:30). Već u subotu varaždinski rukmetaši imat će novu prvenstvenu obvezu, u zadnjoj ovogodišnjoj utakmici pred VŽ-publikom ugostit će Marinu Kaštelu.

Komentari