Rukomet: Dabrovi „odradili“ Zagreb, a sad – Nexe!

Objavljeno: 20.05.2015. 21:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Rukometaši GRK Varaždina 1930 upisali su očekivani poraz na gostovanju kod PPD Zagreba, koji je novim, osmim uzastopnim trijumfom i teoretski potvrdio (novi) naslov prvaka Hrvatske. Bilo je 35:26. Plinari su već pali u zaborav, misli se na nedjelju i - utakmicu odluke s Nexeom!

U „Kutiji šibica“ su Dabrovi rezultatski parirali sjajno prvih 20 minuta, čak su devet minuta prije odmora i poveli golom Kuduza (12:11). Uslijedila je međutim nevjerojatna 6:0 serija Zagreba za 17:12, na odmoru je već bilo i plus šest Zagreba (19:13). Razlog velike razlike Plinara treba tražiti i u (ne)doprinosu vratarskog dvojca Lončar-Špikić koji u prvom poluvremenu nisu obranili niti jedan jedini šut Zagrebaša.

Nastavak utakmice bio je doslovno odrađivanje, Špikić je uspio upisati i pet obranjenih udaraca vanjske linije Zagrebova napada, međutim jasno je da je faktor motivacije u ovoj utakmici ipak bio na strani PPD Zagreba – domaćinu je ova utakmica nosila potvrdu novog trofeja i nastojali su tu potvrdu Plinari odraditi u velikom stilu, dok se s druge strane Varaždin nastojao što više sačuvati za nedjelju i utakmicu odluke s Nexeom. Pa je sukladno tome i trener Ivandija, baš kao što je i najavio, podijelio minutažu svima u zapisniku. Što je između ostalog također utjecalo na konačni ishod (35:26).

Sad je dakle i službeno, Varaždin 1930 i Nexe utakmicu odluke čekaju s identičnih 10 bodova. U Našicama je bilo 24:21 za Nexe, što znači da bi Dabrovi pobjedom s četiri pogotka razlike već u nedjelju osigurali titulu viceprvaka. Jer bi tad, taman da i Nexe u zadnjem kolu pobijedi Poreč, a Varaždin izgubi u Umagu obje momčadi bile bodovno izjednačene i odlučivao bi međusobni omjer. Međutim, i pobjeda bilo kakva značila bi drugo mjesto uz očekivane trijumfe Varaždinaca i Našičana u zadnjem kolu, budući da je Nexe kiksao u Poreču što si Dabrovi nisu dopustili i tu stekli dva zlatna boda „fore“. Kalkulacije su ipak zadnja stvar u mislima Dabrova danas, zna se tek jedno – traži se pobjeda nad Nexeom u nedjelju. Spektakl nije upitan!

Komentari