RUKOMET Dabrovi u Rijeci blizu uspjeha, ali ipak - prekratki

Objavljeno: 23.09.2015. 20:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Rukometaši GRK Varaždina 1930 izgubili su u Rijeci od domaćeg Zameta 27:24, čime su Riječani nastavili svoj stopostotni ovosezonski niz, dok su Varaždinci u četvrtoj prvenstvenoj utakmici upisali i treći poraz.

Zamet je, s obzirom na okolnosti, slovio kao favorit uoči utakmice s GRK Varaždinom. Tri uvjerljive pobjede u tri kola, od toga dvije u gostima (Karlovac 27:17, Medveščak 36:25) i jedna u Rijeci (31:24), odavale su daleko uvjerljiviji dojam od varaždinska dva domaća poraza (Gorica 17:19 i Umag 20:21) i tek jednog trijumfa protiv Karlovca (29:19). Opet, činjenica da je i protiv Gorice i protiv Umaga bilo mnogo peha ostavljala je pritajenu nadu da bi Zamet, opusti li se samo malo, mogao skupo takvo opuštanje platiti, jer Varaždin sigurno vrijedi više od trenutačno mizerna dva boda.

I zaista, Dabrovi su u Rijeci sasvim solidno otvorili utakmicu, nakon pet minuta igre su vodili 5:4. Uslijedilo je međutim crnih pet minuta, serija domaćina 4:0 i Zamet je u 11. minuti imao 8:5. Tih dva do tri pogotka razlike Riječani su održavali ostatak prvog pluvremena i na odmor se otišlo s domaćom prednošću 16:14. Ono što je dakle „na prvu“ bilo vidljivo u odnosu na sve dosadašnje utakmice Dabrova je jako velik broj primljenih pogodaka – nakon 19,5 primljenih golova u prosjeku u tri prvenstvene i dvije europske utakmice, danas je Zamet zabio 16 već do odmora.

Unatoč tome, Dabrovi su hvatali rezultatski priključak cijelo drugo poluvrijeme. Odmah u prvom napadu u nastavku smanjili su na 16:15, u 34. minuti i poravnali na 17:17, međutim onda je kao i u prvom poluvremenu uslijedila jedna crna serija 4:0 domaćina i u zadnjih se 20 minuta ušlo s prednošću Zameta 21:17. Prijetili su Varaždinci opet, u tri navrata smanjivali na dva gola zaostatka, sedam minuta prije kraja stigli i na minus jedan (24:23), na istom odstojanju bili su i dvije minute prije kraja (25:24). Poravnati ipak nisu uspjeli, upravo suprotno Golik i Valković su potvrdili trijumf Zameta novim golovima za konačnih 27:24.

Prvi je strijelac Zameta večeras bio Petar Jelušić sa 7 pogodaka, međutim u prvom su planu ipak bili riječki vratari. Slavić i Đurica zaustavili su čak 16 varaždinskih napada, dok je s druge strane Špikić ostao na 7 obrana (plus dvije Črnile) i u toj razlici treba tražiti prvenstveno uzrok četvrte riječke pobjede odnosno trećeg varaždinskog poraza. Iako je Varaždin imao najučinkovitijeg igrača utakmice, kružnog napadača Marina Šipića koji je realizirao čak 8 od 9 šuteva, to sve nije bilo dovoljno za više od još jednog, relativno tijesnog poraza.

Dabrovima ne ostaje drugo nego okrenuti se suboti, kad u varaždinsku Arenu uz Dravu dolazi Đakovo.

Komentari