Rukomet: Zadravec i sestre Kalaus s juniorskom reprezentacijom u Kragujevcu

Objavljeno: 07.10.2014. 07:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon nes(p)retnog poraza od Zameta u Rijeci, rukometašice Koke imaju dvotjedni odmor od natjecateljskih obveza. Ne vrijedi to međutim za tri juniorske reprezentativke Nikolinu Zadravec, Doroteu i Larissu Kalaus pred kojima su u dresu Hrvatske dva provjerna ogleda s vršnjakinjama Srbije.

Spomenutim će djevojkama zbog novih obveza ipak malo lakše u zaborav pasti klupski poraz u Rijeci, u utakmici u kojoj su još u 52. minuti Kokice vodile s dva gola razlike (21:23), ali i u završnih osam minuta dozvolile Riječankama veliku 7:1 seriju, za konačnih 28:24 za Zamet. Bila je to stvarno čudna utakmica, koju su Riječanke otvorile onako kako su i igrale prva tri kola – furiozno, samouvjereno, pobjednički. U šest uvodnih minuta bilo je 3:0 za Zamet. Međutim, kad je Mateša zabila prvi pogodak za Koku, u 7. minuti, sve se promijenilo. Od 4:1 u 9. minuti Varaždinke su u narednih pet minuta napravile 4:0 seriju, preokrenule rezultat i tu minimalnu prednost održavale sve do poluvremena (12:13). I onda se, potpuno identično, gol za gol, igralo se i gotovo cijelo drugo poluvrijeme. Konkretno, od onih 4:1 u 9. minuti nakon kojih je Koka preokrenula na 4:5 pa čak do 52. minute sedam je puta s pogotkom razlike vodio Zamet, čak 11 puta Koka, a 17 puta je rezultat bio izjednačen. Niti jednom(!) se ni jedna ekipa nije odvojila na dva razlike, do te 52. minute i pogotka Ive Tomašek za 21:23 na semaforu, dva gola razlike za Koku. I kad se činilo da je Koka uspjela napraviti taj prijelomni korak za pobjedu, uslijedila je reakcija Riječanki – u idućoj su minuti već izjednačile, a u narednih pet zabile još tri ne primivši pogodak te povele – 26:23. U šest minuta 5:0 serija, Koka je smanjila golom nade Ines Domjan, ali je sjajna Ćamila Mićijević s dva pogotka u samoj završnici (ukupno 10 golova) postavila konačnih 28:24.

Sve u svemu, pred Kokicama je da se oporave od riječkog poraza i pripreme za sljedeći ispit, 18. listopada kad će ugostiti trenutačno posljednju ekipu lige Dalmatinku iz Ploča. Za to vrijeme juniorske će reprezentativke odraditi svoj mini ciklus priprema pod vodstvom izbornika Branka Šebeka, koji je u izabranu vrstu pozvao i tri igračice Koke. Zadravec i sestre Kalaus tako su se jučer (ponedjeljak) okupile u Dugom Selu s ostatkom juniorske reprezentacije pred put u Srbiju, konkretno u Kragujevac, gdje će sutra i prekosutra odigrati dvije provjerne utakmice s juniorskom reprezentacijom Srbije.

Komentari