Rukomet: Zagreb se „ponudio“ Varaždinu pa ipak dobio

galerija-images/150422_GRK-Varazdin1930-PPD-Zagreb

Objavljeno: 22.04.2015. 22:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Dabrovi su u 20. minuti derbija Lige za prvaka Premijer lige rukometaša vodili 11:6 protiv velikog PPD Zagreba, međutim bili su „prekratki“ za senzaciju, Zagrebaši su u drugom poluvremenu preokrenuli i pobijedili s uvjerljivih 33:27.

Da rukometno poluvrijeme traje 25 umjesto 30 minuta, prvu bismo dionicu rukometaša Varaždina 1930 mogli ocijeniti gotovo savršenom. Dabrovi su fantastično odradili prvih 25 minuta utakmice, godinama nedodirljivi hrvatski prvak nije nimalo djelovao veliko i nedodirljivo, sličniji je bio prosječnim ekipama Premijer lige s kakvima su se Dabrovi lako obračunavali u prvom dijelu sezone.

Varaždinci su prvi puta natjerali (pre)tihu varaždinsku publiku na pljesak u razdoblju od 4. do 8. minute, mini serijom 3:0 pobjegli su s 2:2 na 5:2 i tu se već osjetilo da je ovo večer u kojoj se velikan Zagreb nudi i – ako se nekoliko detalja posloži...

Da, mašta je ubrzano u tim trenucima počela raditi, još brže kad je u 13. minuti na semaforu pisalo 7:3, a šest minuta kasnije čak i 11:6. Nakon već spomenutih 25 minuta bilo je još uvijek velikih 15:11 i onda je – čarolija prestala.

Jako loših završnih pet minuta prvog poluvremena odigrali su Varaždinci, posebno zadnje dvije minute u kojima su imali i igrača više. I umjesto da s 15:13 još malo pobjegnu za lijepu prednost na poluvremenu, Dabrovi su dopustili Zagrebu da s igračem manje napravi 2:0 i na odmor „ni kriv ni dužan“ ode s rezultatskim egalom.

U nastavku se dogodilo ono što se moglo očekivati. Zagreb je iskoristio sve domaće propuste i – iako je tek u 33. minuti poveo prvi(!) puta u utakmici – već je u 40. bilo minus pet, 17:22. Iznenadio je tu malo i varaždinski trener Ivandija, koji nije zvao minutu odmora sve dok ionako već nije rezultat previše otišao u negativu (minus šest), do kraja se igralo uglavnom gol za gol; malo su pretkraj opet Dabrovi stisnuli, ali premalo je ukupno gledajući bilo raspoloženih za više od (očekivanog) poraza.

- Prvo smo poluvrijeme bili dobri, ali Zagreb je Zagreb, mnogo je faktora utjecalo na to da nismo zadržali ili povećali onih plus pet koje smo imali. Što je tu je, Zagreb je prošao, treba se okrenuti utakmicama koje dolaze i vratiti se na pobjednički kolosijek. Igramo doma protiv Umaga pa odlazimo na teško gostovanje u Poreč, tu ne smijemo napraviti krivi korak – prokomentirao je utakmicu sa Zagrebom i najavio dolazeće trener Dabrova Silvio Ivandija.

Što se večerašnje utakmice tiče, sigurno je na konačni ishod utjecala i činjenica da je Varaždin bio bez bitnog srednjeg vanjskog (ozljeda Huđa), bez desnoga krila (probao je to igrati Herman kojem to ni približno nije prava pozicija), a izostao je i učinak najboljih u Našicama prije četiri dana – tada sjajni Kuduz večeras je imao šut 5/0 i još tri lopte gurnute „u bunar“, protiv Nexea izvrsni vratar Lončar večeras je skupio tek četiri obrane od čak 24 šuta... Previše toga krivog za dobiti Zagreba. Zato se Varaždinci trebaju okrenuti onom što dolazi, a to je već u subotu domaća utakmica protiv Umaga pa u srijedu gostovanje u Poreču.

{gallery}150422_GRK-Varazdin1930-PPD-Zagreb{/gallery}

Komentari