Proslava prvaka

Rukometaši Vidovca naslov prvaka 2.HRL Sjever proslavili pobjedom protiv Garešnice

Objavljeno: 02.05.2016. 10:23

Zadnja izmjena: 02.05.2016. 10:33

Foto: Arhiva

Rukometaši Vidovca zaključili su sezonu na najbolji mogući način, pobjedom protiv najvećeg rivala u prvenstvu rukometaša Garešnice, rezultatom 30:29, nakon vrlo izjednačene utakmice.

Utakmica nije imala rezultatske važnosti, jer je s tri boda prednosti, Vidovec već imao osiguran naslov prvaka 2. HRL Sjever, no gosti su bili izuzetno motivirani uzvratiti za tijesan poraz u Garešnici. I prezentirali su se u odličnom svijetlu u Vidovcu. Garešnicu vodi nekad odlični igrač Moslavine Bruno Mikuličić, a posložio je odličnu ekipu, također s nekolicinom prvoligaških igrača.

Slavlje u posljednjim sekundama

Na samom početku gosti su poveli 4:2, potom je Vidovec okrenuo na 10:6, no već do poluvremena prednost je jedan gol za Garešnicu. I do kraja utakmice, gol prednosti šetao je s jedne na drugu stranu, gledatelji su vidjeli čak 10 izjednačenja u nastavku igre.
Minutu i pol prije kraja, Orić pogađa za 28:29, da bi potom Miljenko Melnjak poravnao na 29:29. U posljednoj minuti Garešnica kreće u napad po pobjedu, no gosti su se spetljali, izgubili loptu, a na drugoj strani u kontru bježi iskusni Zoran Jeftić koji pogađa u posljednjim sekundama za konačnih 30:29.

U redovima Garešnice najefikasniji su bili Krunoslav Slukan, Matija Mrkalj te Saša Slukan, svi sa šest pogodaka, dok je pet golova postigao Ronald Nreca. Kod Vidovčana je najviše vukao upravo Jeftić, sa devet golova, dok su Težak i Dobovičnik postigli pet golova.

MRK Vidovec je tako s prvim mjestom osigurao nastup iduće sezone u jedinstvenoj 1. HRL, korak do Premijer lige, što je sjajan uspjeh, s obzirom da su prije tri godine krenuli iz najnižeg ranga natjecanja. Svi ljubitelji rukometa u varaždinskom kraju zasigurno se vesele utakmicama i nastupu Vidovca u 1. HRL. Bit će zasigurno zanimljivo gledati bivše prvoligaše Bjelovar, Metković, Split, Osijek u punoj vidovečkoj dvorani.

Komentari