Rukometni derbi Karlovca i Dabrova završio bez pobjednika

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.10.2013. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Jučer, 18. listopada, GRK Varaždin gostovao je u Karlovcu na uzbudljivoj utakmici u kojoj su se sastale prvoplasirana i drugoplasirana momčad tablice.

Bio je to pravi rukometni derbi. U Karlovcu su domaći rukometaši i Dabrovi na kraju rezimirali, nakon 60 minuta bespoštedne borbe i rijetko viđenog preokreta.

Naime, 45 sekundi prije kraja Karlovac je vodio s dva gola razlike, no uporni Dabrovi su preokrenuli i s dva gola Horvata stigli do remija.

Nakon sedam kola rukometaši Varaždina i dalje su neporaženi te drže sigurno prvo mjesto tablice.

Varaždinci su bolje otvorili susret i poveli s nekoliko golova razlike. Kuduz je s nekoliko "bombi" donio prednost na početku, Balent branio odlično, a Marčec i Tokić bili precizni iz kontri.

No prednost sudečki GRK Varaždin uspjevali držati do vodstva 12:9. Tada domaćin zove time out, te poravnava na 12:12.
Kraj prvog poluvremena ponovno pripada Karlovčanima, koji na odmoru imaju vodstvo 18:16.

U nastavku Dabrovi ipak igraju malo bolje u obrani, a u napadu se razigrao Ivan Horvat, što donosi novi preokret. Varaždinski rukometaši prelaze u vodstvo, od dva gola razlike, a desetak minuta prednost se kreće 1-2 gola razlike. Sjajan je bio Luka Cindrić, koji je s čak 12 golova bio nerješiva enigma za Dabrove.

Dabrovi nisu uspjeli prelomiti na tri gola, a domaćin nije uspio spustiti razliku, sve do pet miunta prije kraja, kada Karlovac stiže do izjednačenja 30:30. Horvat preko bloka pogađa za vodstvo 31:30.

Karlovčani opet poravnavaju. To koristi Borozan te s dva gola preokreće utakmicu u korist Karlovčana.

Ipak, upornost se isplatila, a Horvat brzo smanjuje na 33:32. Potom Sršen u obrani krade loptu, dodaje do Kuduza, a ovaj ponovno do Horvata u kontri za konačnih 33:33.

Ivan Horvat je postigao osam golova, a čak sedam u drugom poluvremenu. Osam je postigao i Ante Tokić, tri iz sedmerca. Martin Marčec je dodao šest, Kuduz pet, a Tomislav Balent je bio odličan na golu s 15 obrana, od čega dva sedmerca.

Susret je pratilo oko tisuću gledatelja, od čega i mnogi navijači varaždinskog kluba.

Susret 8. kola rukometaši Varaždina ne igraju u subotu, kao što je bilo planirano, već je susret pomaknut na utorak 29. listopada u 19 sati.

Karlovac – Varaždin 33:33 (18:16)

Karlovac – Borozan 8, Huljina 2, Ribar, M. Štrucelj 1, Domagoj Smojver, Perajica, Dominik Smojver 3, Požega 2, D. Štrucelj, Cindrić 12, Obranović, Bačić 2, Batinić 3, Karić (2+0 obrana), Glumac, Prezelj (8+0 obrana).

GRK Varaždin - Grd, Težak, Melnjak, Jeftić, Horvat 8, Trojko, Kontrec 3, Vincek, Sršen, Vidaček, Kuduz 5, Balent (13+2 obrane), Mišković 1, Herman 2, Marčec 6, Tokić 8.

Komentari