Šapina namještao i utakmice Croatije iz Toronta?

Objavljeno: 10.05.2011. 12:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Tijekom suđenja Anti Šapini i njegovim pomoćnicima, spomenuta su i dva kanadska kluba koja se dovodi u vezu s namještanjem utakmice. Policija u Bochumu istražuje 300 sumnjivih utakmica, a istraga se proširila na Kanadu.

Radi se o klubovima Toronto Croatia i Trois Rivieres, no pojedinosti o navodnom namještanju još nisu poznate. Oba kluba se natječu u Kanadskoj nogometnoj ligi najvišem rangu tamošnjeg prvenstva, piše index.hr.

Joe Pavicic, predsjednik Toronta Croatie, kaže da nije imao pojma o tome da je njegov klub bačena sumnja o namještanju.

- Bio sam šokiran. Nisam vjerovao... Svi su se pitali otkud te informacije. Nisam imao pojma - rekao je Pavicic, prenosi Canadian Press.

Oglasili su se i u Kanadskom nogometnom savezu.

- CSA je svjestan optužbi iznesenih u medijima. Budući da Nijemci provode istragu, nakon što je završe CSA će surađivati s Fifom i vidjeti je li došlo do kršenja zakona i treba li podnijeti prijave - navodi CSA u priopćenju.

Šapina je zajedno s Hrvatima Ivanom Pavićem, Marijo Cvrtakom, Turcima Denizom Celikom i Ramazanom Koseaom te Slovencem Draganom Mihelićem optuženi za namještanje. Surađuju s tužiteljima i zbog toga im je dopušteno da se brane sa slobode.

Cvrtak je ovog tjedna rekao da su namještali utakmice klubova iz Hrvatske, Belgije, Mađarske, Turske i Slovenije, a sad se spominje i Kanada.


Komentari