Savate klub Omega Varaždin odličan na Prvenstvu države

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.10.2013. 19:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Savate klub Omega

Na Prvenstvu države u precombatu za kadetekinje i juniorke i otvorenom prvenstvu Zagreba 27. listopada nastupile su dvije predstavnice Savate kluba Omege Varaždin koje su osvojile i prva mjesta.

To su Marija Petric koja se vratila iz Rusije gdje je nastupila na Svjetskim igrama borilačkih sportova s lakoćom je već u prvoj rundi tehničkim nokautom svladala predstavnicu iz Srbije.

Irena Žunec također je pobjedom nad srpskom predstavnicom na bodove pobijedila i pokazala svoju kvalitetu u borbi. Ostali borci iz Savate kluba Omega iz Varaždina nisu imali protivnike u svojim kategorijama iako su bili prijavljeni, Kristina Sokolić, Monika Turščak, Martin Malez, Leo Amidžić, Leo Pešut, Marija Kosi.

To je vjerojatno zbog pada inetresa za rad s mlađim uzrasnim skupinama u ostalim klubovima, pa ne prijavljuju borce na natjecanja, međutim mladi borci iz Omege uskoro će dobiti nove prilike na dolazećim natjecanjima.

Također, Marija Petric u sastavu Hrvatske reprezentacije nastupila na Olimpijadi borilačkih sportova u St.Petresburgu. Iako je završila nastup u prvom kolu treba reći da je borba bila izjednačena do kraja, međutim ždrijebom je dobila rusku predstavnicu pa su suci bili skloni domaćem borcu.

Treneri su profesori Miljenko Rožmarić i Emerik Večerić.

Komentari