Savičević: Cico je smijenjen zbog problema s alkoholom

Objavljeno: 18.11.2011. 13:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Dejan Savičević, predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore progovorio je o razlazu sa Zlatkom Kranjčarom, piše Index.

Cico je dobro vodio Crnu Goru u kvalifikacijama, ali ga je Savićević smijenio dva kola prije kraja. Razlog? Potvrdio je ono o čemu se pričalo i u hrvatskoj javnosti - Kranjčar stariji ima problem s alkoholom.

- On je imao probleme, to manje-više svi znaju. On ima problem koji smo probali skriti, problem s alkoholom. Nisam ga doveo tek tako, a prevarili su me ljudi koje sam kontaktirao, rekli su mi da to nije baš toliki problem. A ukoliko vi taj problem imate u 10 ujutro, u 4 popodne, u 10 navečer, onda je to zaista problem. Nismo ga ja i FSCG smijenili bez veze, problem je postojao od početka, imali smo more razgovora na tu temu, na kraju smo mu doveli i suprugu da bude tu s njim... Da ne ulazim u detalje o zabrani točenja alkohola u hotelu. Probali smo sve, on se smirio dok nije napravio rezultate - ističe Savićević u emisiji Načisto TV Vijesti.

Što Savićević točno misli pod zabranom točenja alkohola?

- Zovnete direktora hotela i kažete mu da se ne toči alkohol - objasnio je Savićević.

- Pokušao sam prijeći preko tog problema. Nisam mogao staviti četiri čovjeka da ga prate 24 sata. I kad su došli dobri rezultati on se opustio - naglasio je šef crnogorskog saveza.

Neki kažu da su se Savićević i Kranjčar razišli jer se predsjednik miješao u posao izborniku.

- Je li on to nekad izjavio? Nije zato što je to laž, pa samo budale mogu misliti da je meni krivo da Crna Gora ode na Euro. Poslije utakmice s Bugarskom sam sat i pol razgovarao s njim i rekao sve što sam mu zamjerio. Sjećate se intervjua po hrvatskim novinama da će biti trener Dinama - istaknuo je Savičević.

- Pred utakmicu s Walesom dva igrača su mi prišla i pitala me imam li kakvog utjecaja na izbornika, da mu se kaže da je ovo kako ćemo igrati kocka, kockamo se sa svim što smo dosad uradili. Ja sam im rekao: 'Momci, imate kapetana, pa pođite i razgovarajte s izbornikom'. Ako uđem u tu priču, onda može reći: 'Savićević je tražio da igramo ovako'. Nisam mu htio remetiti mir, a nikada mu se nisam miješao pred utakmicu. Poslije utakmice s Bugarima rekao sam mu sve što sam imao - objasnio je Savičević.

Savićević je dodao kako Branko Brnović ostaje izbornik iako nije uspio proći Češku u dodatnim kvalifikacijama.


Izvor: index.hr

Komentari