Semler dvostruki strijelac za kazahstanski Kaysar

Objavljeno: 20.08.2013. 20:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Napadač rodom iz susjedne Slovenije (Murska Sobota), a nogometno školovan u Varteksu i minhenskom Bayernu, u velikoj je pucačkoj formi ovog ljeta, istinski ljubimac navijača u svojem klubu.

Borut Semler, 28-godišnji napadač koji je prošao Varteksovu školu nogometa iz koje je još kao 16-godišnjak otišao u veliki minhenski Bayern pa se s 22 vratio u Varaždin i odigrao jednu sezonu (25 nastupa, 5 pogodaka), već pet godina ponovno kroči inozemnim nogometnim terenima. Najprije dvije sezone u rodnoj Sloveniji (Domžale pa Drava Ptuj) potom godinu dana u Rusiji (Mordovia Saransk), a posljednje tri u Kazahstanu, u tri različita kluba (Kaysar, Akzhayik, Shakter Karagandy).

Semler je od ovog ljeta ponovno u Kaysaru, vodećem klubu kazahstanske Division One (druga liga, rang ispod tamošnje Super League). Standardni je prvotimac i miljenik navijača, a ovog je vikenda ugradio čak dva svoja pogotka u visoku, 5:0 pobjedu protiv Maqtaarala. Semler je zabio za 2:0 u 28. minuti, udarcem glavom u donji desni kut, a tamošnji mediji posebno hvale pogodak za 4:0 (u 70. minuti), opisujući „zanosnu tehniku Semlera i hladnokrvnu egzekuciju u nezaštićeni dio mreže gostiju iz Jetisaya“. Uz dva pogotka, Semler je upisao i asistenciju Hromtsovu za peti pogodak, već u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Već danas poslijepodne Semler i njegov Kaysar upisali su novu pobjedu i još se malo približili naslovu prvaka i povratku u kazahstansku Superligu. Slavili su 2:0 protiv Kyrana, a Borut – iako ovoga puta nije bio strijelac – opet je pokupio najviše pohvala za svoju igru, sudjelujući kod oba pogotka. Općenito, otkako je iz kluba za koji je ugovorno vezan (Shakter iz Karagandyja, koji se upravo preko Celtica pokušava dokopati elitne Lige prvaka) posuđen Kaysaru, njegov novi-stari klub ne zna za poraz, štoviše u 12 utakmica bilježi čak 11 pobjeda i jedan remi, uz impozantnu gol razliku – 35:6!

Odluka o prvaku mogla bi pasti upravo u idućem kolu, posljednjeg dana ovog mjeseca. Tada Semlerov Kaysar dočekuje najbližeg pratitelja Kaspyi Aktau, pred kojim trenutačno ima tri boda prednosti.

Komentari