Seniori Varaždin Volleya ostvarili treću pobjedu u nizu, pao i Šibenik

Objavljeno: 28.10.2013. 10:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Odbojkaški prvoligaš iz Varaždina upisao je i svoju treću pobjedu u četiri odigrana kola novog prvenstva. U svim segmentima igre nadigrali su Varaždinci goste iz Šibenika i najavili vrh tablice koji kroz kvalifikacije vodi u prvu jakosnu skupinu Prve HOL.

Nakon uvodnog naleta gostujuće ekipe Varaždin je nizom od tri uzastupna poena utakmicu vratio u egal već nakon prvog tehničkog odmora. Siguran par na mreži Čičković-Todorović momčadi je donio i prvo vodstvo kod 9:8, nakon čega se nastavila borba poen za poen. Prvi su se rezultatski odvojili Volleyovci zahvaljujući kapetanu Jošiću što im je donijelo prvu set loptu kod 24:21, no servisima Mišure Šibenik je izjednačio kod 25:25 i u završnici štoviše iskoristio domaće greške za dobivanje prvog tijesnog seta.

Lošu igru krajem prvog, Varaždinci su nadoknadili početkom drugog seta i preko Mirkovića na servisu i Silića na mreži otišli na visokih 11:5. Kod 12:7 došlo pak je do nesvakidašnjeg desetominutnog prekida susreta i to zbog – ozljede. Šibenčaninu Jurlinu iskočilo je rame, a liječnička pomoć stigla je tek u vidu Hitne pomoći nakon 20 minuta. Gostima se neigranje ponajboljeg pojedinca nije odrazilo na igri, smanjili su razliku, no ipak izgubili set. 

Varaždin je u istom naletu otvorio treći set, poveo 4:1, da bi gosti uzvratili s pet uzastopnih poena na pogreške domaće obrane. Nakon muške igre u kojoj se igralo poen za poen, pod vodstvom razigranog Čičkovića Varaždin je ipak preuzeo vodstvo s 2:1 u setovima.

U kako se kasnije pokazalo, posljednjem setu, do 9:9 je bilo neizvjesno, no greškama gostiju Varaždinci polako preuzimaju vodstvo koje drže do kraja za nova tri velika boda i priključenje na vrhu prvoligaške tablice.

- Ne piše se kako smo igrali, pišu se samo tri boda, to je najvažnije. Meni je ovo prva utakmica, smatram kako nismo još do kraja uigrani, to se vidi, no sigurno ćemo ući u doigravanje jer je momčad dobra – rekao je Perica Čičković, član varaždinske momčadi, nadovezao se trener Tomo Paun.

- Moram biti zadovoljan s osvojena tri boda, tim više što je ovo prvi puta da igramo u ovakvom sastavu. U prvom setu ispustili smo 24:22, izgubili set. To nam se ne smije događati, no drago mi je da smo se ovaj put uzdigli i dobili nakon toga utakmicu. Ova momčad može puno.
Peto prvoligaško kolo Varaždincima donosi gostovanje kod momčadi Rijeke. Te dvije ekipe srele su se u susretu osmine finala hrvatskog kupa u rujnu, kada su u dvije utakmice bolji bili Riječani. Volleyovci najavljuju kako će u studenom oni biti ti koji će slaviti.

Ozljeda ponajboljeg igrača Šibenika Jurlina olakšala je donekle posao Varaždincima

OK VARAŽDIN VOLLEY – MOK ŠIBENIK 3:1
            (28:30, 25:20, 25:21, 25:20)

VARAŽDIN – dvorana na Dravi. Gledatelja: 50
Suci: Vlatko Rakin (Osijek), Dominik Raca (Zagreb)
OK VARAŽDIN VOLLEY: Rajić, Cvrkalj, Mirković, Mihajlov, Silić, Modrić,     Somođi, Ivančić, Todorović, Žganec, Jošić, Čičković. Trener: Tomo Paun
MOK ŠIBENIK: Rak, Vrcić, Koloper, Čogelja, Dellorco, Križanović, Ninić, Pavešković, Mišura, Jurlin. Trener: Paskval Skelin

Tekst je prenesen iz Varaždinskog tjednika od 28. listopada.

Komentari