Senzacija u Montrealu: Dodig porazio Nadala!

Objavljeno: 11.08.2011. 11:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Teniska priča dana je hrvatski tenisač Ivan Dodig koji je u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Montrealu izbacio Španjolca Rafaela Nadala sa 1:6, 7:6(5), 7:6(5), donosi index.

Hrvatski tenisač, trenutno na 41. mjestu ATP ljestvice, ostvario je svoju prvu pobjedu protiv Španjolca koji je do prije dva mjeseca bio svjetski broj 1. Nadalu je ovo bio prvi meč nakon pet tjedna pauze i poraza u finalu Wimbledona od Novaka Đokovića u četiri seta.

Dodig se uspio vratiti iz velikog zaostatka. Nakon što je napravio prvi break u meču, ''pustio je ruku'', potezao i pogodio veliki broj winnera. Vjerojatno je iznenadio Nadala vrlo agresivnom igrom, čestim dolascima na mrežu. Dosta je igrao servis-volej igru, i to vrlo uspješno.

U tie-breaku drugog seta je Dodig dva puta ispuštao mini-break prednosti. No, izborio je i treći, za vodstvo 6-4, te je realizirao drugu set loptu, a prvu na svom servisu.

Treći set je opet bolje otvorio Nadal, koji je poveo s 3:0. No, niti tada nije prelomio meč. Dodig je vratio break zaostatka i poravnao na 3-3. Nadal je kod vodstva 4:3 još jednom oduzeo početni udarac Međugorcu, te izborio servis za meč.

Uslijedio je novi povratak Dodiga te, nešto kasnije, odluka u tie-breaku. Dodig je krenuo s mini-breakom, Nadal se vratio, ali je kod rezultata 5:5 Dodig isporučio 19. as u meču, a onda je na meč-loptu zabio fenomenalan izravni poen bekhendom.

 

izvor: index.hr

Komentari