Simona ide nogometnim stopama svoga brata Roberta Murića

Objavljeno: 09.01.2015. 09:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook

Neizbrušeni nogometni dijamant Robert Murić pobjegao je Zdravku Mamiću u nizozemski Ajax, no manje je poznato da i njegova sestra Simona ide bratovim stopama...

Nacionalni mediji s mnogo pozornosti pratili su gdje će završiti nogometni biser iz Zagorja. Naime, Murić je s 14 godina stigao u Dinamo, došao do juniora i na kraju otišao u amsterdamski Ajax. Bilo je tu mnogo trzavica između Murićevog oca i šefa Dinama, no priča je završila njegovim odlaskom u redove Kopljanika. Trenutno nastupa za mladu momčad Ajaxa, a iza njega je vrlo uspješna polusezona.

Manje je pak poznato da nogomet igra i njegova dvije godine mlađa sestra Simona. Naime, ona brani boje Lepoglave, trenutno vodeće ekipe u 2.HNL za žene.

- Odmalena sam igrala nogomet sa svojim bratom Robertom i na kraju se zaljubila u taj predivan sport - rekla je Simona Murić koja igra na poziciji zadnjeg veznog, a odlično puca i slobodnjake.

- Defenziva je moja specijalnost, no moram se pohvaliti da sam ove sezone nekoliko pogodaka postigla iz slobodnih udaraca - dodala je Murić čiji je talent zapeo za oko nogometnim stručnajcima pa je pozvana u  reprezentativni kamp koji se ovih dana održava u Rovinju.

- Ovo je velika stvar za moju karijeru. Lijepo nam je u Rovinju, a najvažnije je da skupljam svoje dragocijeno iskustvo - istaknula je Murić, učenica trećeg razreda Gospodarske škole Varaždin kojoj je uzor njen brat Robert.

- Što se tiče ženskog nogometa nezaobilazna je Maca Maradona, no moj nogometni uzor je brat Robert. Od njega sam mnogo naučila i vjerujem da će biti vrhunski nogometaš - objasnila je 17-godišnjakinja koja navija za Barcelonu te se nada da će jednog dana zaigrati u slavnom katalonskom klubu.

- U Hrvatskoj se ženski nogomet sve više razvija i to je odlična stvar. No, želim li uspjeti u nogometu, morala bih otići u inozemstvo. Velika želja mi je zaigrati za Barcelonu - zaključila je Murić.

Komentari