AK Sloboda

Slobodašice pomele konkurenciju u Beču, Lucija Pokos nadomak olimpijske norme

Objavljeno: 31.01.2016. 10:30

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 17:47

Foto: AK Sloboda

U sklopu međunarodnog atletskog mitinga u dvorani “Track and Field” u Beču u subotu je održano i seniorsko atletsko prvenstvo na kružnim stazama. Nastupilo je i 5 varaždinskih atletičara i svi odreda postavili su svoje osobne rekorde u dvorani...

Lucija Pokos, ponajbolja hrvatska sprinterka doslovce je pomela svu međunarodnu konkureciju na 200 m i pobijedila sa vrlo dobrih 24,15 sekundi i postala državna prvakinja. 

Do norme za Olimpijske igre u Riu treba joj, manje od sekunde a uzevši u obzir specifičnost trčanja u vrlo oštrim zavojima dvorane, Lucija se ima pravo postaviti pred ovaj zadatak na otvorenom.  Lucija Pokos je nastupila i na 60 m ali zbog slabijeg starta nije prošla u finale. 

Ništa manje nije bio zapažen nastup Kristine Dudek koja je odlično istrčala 400 m i osvojila zlatnu mjedalju sa osobnim rekordom od 54,95 s. Na 2. mjesto plasirala se Marija Hižman također sa osobnim rekordom 56,43 s. 

Nakon jedne godine stanke zbog teške bolesti na stazu se uspješno vratio i David Šalamon. Prilično nesigurno ali rezultatski vrlo dobro i sa osobnim rekordom, istrčao je 400 m za 50,52 s. Iako je pobijedio u svojoj skupini to mu je bilo dovoljno da osvoji 5.mjesto među najboljim seniorima Hrvatske. 

Prvi puta u dvorani i među seniorkama i u ne baš prejakoj konkurenciji, hrabro je nastupila je mlađa juniorka Paula Šimunčić na 1500 m i osvojila 4. mjesto.

Komentari