Sportska nedjelja: Podravina protiv Slavije, derbi 2.ŽNL Istok u Biškupcu

Objavljeno: 02.11.2014. 09:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Svi sportski kolektivi iz Varaždinske županije u subotu nisu izlazili na sportska borilišta, no u nedjelju nas čeka mnogo zanimljivih sportskih uzbuđenja...

Prvi na teren izlaze odbojkaši Varaždin Volleya koji će od 11 sati u Zagrebu protiv Croatije odigrati susret 4. kola druge ligaške skupine Prve hrvatske odbojkaške lige. U isto vrijeme stolnotenisači STARR-a igraju susret trećeg kola Prve hrvatske stolnoteniske lige Istok protiv Mladosti u Petrinji.

Trećeligaše, Podravinu i Varaždin od 14:30 sati čekaju susreti 12. kola 3.HNL Istok. Varaždinci, koji drže 13. mjesto lige, odlaze u goste četrnaestoplasiranoj požeškoj Slavoniji. Podravina utakmicu igra kod kuće, a protivnici su im nogometaši Slavije iz Pleternice. Pleterničani su vodeća momčad lige pa petoplasirane Ludbrežane čeka težak posao. No, moraju se vaditi iz krize s obzirom na negativan niz od tri utakmice bez osvojena boda.

U Međužupanijskoj ligi na rasporedu je devet susreta 13. kola, a najviše pažnije plijenit će županijski derbi između Plitivice i Zadrugara u Gojancu. Te ekipe prošle sezone borile su se za titulu najboljeg u 1.ŽNL, a susreti su uvijek bili vrlo neizvjesni.

U 14:30 na rasporedu je osam susreta u Prvoj županijskoj ligi. Vodeće Čevo čeka gostovanje kod tuhovečkog Poleta, drugoplasirani Varaždin ŠN ugošćuje Nedeljanec, dok trećeplasirani Polet iz Cestice odlazi na noge Podravcu u Svibovec Podravski.

U 2.ŽNL Istok odigrat će se pet susreta. Derbi kola igraju trećeplasirana varaždinska Mladost i drugoplasirana Budućnost iz Vidovca. Vidovčani u susret ulaze s puno samopuzdanja budući da su u prošlom kolu svladali lidera, Mladost iz Margečana 2:1.
Margečane ponovo čeka težak posao jer je pred njima susjedski derbi protiv Slobode iz Tužna. U trećem kolu Sloboda je na domaćem terenu slavila 3:0 pa će im nogometaši iz Margečana sigurno željeti vratiti za taj poraz.

U 12. kolu Druge ŽNL Zapad igraju se četiri susreta, a vodeći Orač iz Petrijanca je slobodan. Drugoplasirani Omladinac čeka gostovanje kod Vratna, a eventualnom pobjedom nogometaši iz Jurketinca vratili bi se na vodeću poziciju.

Zanimljivo će biti i u Križevcima gdje od 16:30 sati gostuju košarkaši Grafičara u sklopu 4. kola A-2 lige Sjever.

Bogatu sportsku nedjelju zaključit će stolnotenisačice Varaždina. One u sklopu 5. kola Superlige od 17 sati gostuju kod vinkovačke Lokomotive. Varaždinke trenutno drže petu poziciju s istim brojem bodova kao i drugoplasirana zagrebačka Mladost, a u petom kolu ne bi trebale imati previše problema protiv Vinkovčanki koje su posljednje.

Komentari