Tko će biti glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina?

Objavljeno: 24.06.2015. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nenad Kovačić

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina raspisala je natječaj za glavnog tajnika. Prijavilo se devetero kandidata, a uglavnom su to dugogodišnji sportski djelatnici.

Stolica glavnog tajnika bila je vrlo zanimljiva političarima. Izvršni odbor u rujnu prošle godine pod navodnim pritiskom politike donio je prijedlog da za glavnog tajnika vodećeg sportskog tijela grada kriterij spusti s visoke na višu stručnu spremu. Trebala je to potvrditi Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, no to se nije dogodilo. Skupština je rekla NE političkom kadroviranju.

Bivšeg glavnog tajnika Dragutina Posavca koji je otišao u mirovinu mijenjao je Patrik Košćak, no mandat mu je istekao pa je raspisan novi natječaj. Raspisan je u utorak, 23. lipnja od strane Povjerenstva za otvaranje ponuda za imenovanje glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, u sastavu Martin Dvorski, Stjepan Smernjak i Anica Sitar Dvorski.

Trenutno se prijavilo devet kandidata. Molbu je tako poslao dosadašnji tajnik Patrik Košćak, dugogodišnji sudac i trenutno tajnik Županijskog nogometnog saveza Ivan Novak, bivši stolnotenisač i djelatnik u Stolnoteniskom klubu Varaždin Goran Jukić, trenerica i voditeljica škole kuglanja u Ženskom kuglačkom klubu Varaždin Darinka Bunić, predsjednik Teniskog kluba Varaždin 1181 Lovro Juzbašić, direktor Rukometnog kluba Koka Damir Premužić, bivši čelnik rukometnog kluba Varteks Di Caprio i gradski pročelnik Željko Kušter, bivši stolnotenisač Dubravko Golubić i Stjepan Jagić koji je život posvetio kuglanju.

U natječaju stoji da za glavnog tajnika može biti imenovana osoba koja je državljanin Republike Hrvatske, posjeduje najmanje visoku stručnu spremu, ima najmanje pet godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, a prednost pri izboru ima osoba koja poznaje sustav i djelovanje sporta, ugledni je sportski djelatnik i koja ima iskustva na rukovodećim poslovima u sportu te da se nije ogriješio o etičke norme i moralna načela sporta i olimpizma te da je sudski nekažnjavan.

Svi kandidati koji udovoljavaju uvjetima natječaja predstavit će svoj program pred članovima Izvršnog odbora na prvoj narednoj sjednici. Imat će deset minuta za predstavljanje svog programa, a bit će zatvoreno za javnost. Dodajmo da mandat glavnom tajniku traje četiri godine.

Komentari