NK VARAŽDIN

Tko će sutra postići pobjedonosni gol protiv Rudeša?

Objavljeno: 30.10.2021. 11:14

Zadnja izmjena: 30.10.2021. 11:32

Pred NK Varaždin nalazi se susret s jednim od izravnih konkurenata za ulazak u prvu ligu - ekipom Rudeša.

Svi sve znaju jedni o drugima, pohvale stižu s obje strane ali se i u jednom i u drugom taboru nadaju pobjedi i približavanju željenom cilju - ulasku u Prvu ligu.

Zato je pravo pitanje za trenera NK Varaždin Maria Kovačevića tko će igrati taj susret.

- Niko Domjanić i Noa Vugrinec su se vratili nakon ozljeda, ali Niko još neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu. Za Elezija i Kovačića neću niti govoriti, oni su ovu polusezonu završili tako da na njih niti ne možemo računati. Ostali dečki su dobro, osim Teklića koji ima tri žuta kartona. On će nam nedostajati, jer je on igrač koji nam daje dodatnu vrijednost. Vidjelo se to i protiv Lokomotive u drugom poluvremenu, ali nadoknadit ćemo ga imamo mi kvalitetnih i dobrih igrača. Jedanaest najspremnijih i najboljih će početi, a imamo i pet izmjena tako da možemo ostvariti cilj, a to je pobjeda nad Rudešom, nedvosmislen je Kovačević.

Gol za novu nadu

Od igrača koje ima na raspolaganju trener Kovačević, zanimljivo je saznati tko bi po njegovom mišljenju mogao odlučiti utakmicu, tj. postići gol protiv Rudeša koji bi mogao dodatno podgrijati nade za povratak Varaždina u Prvu ligu.

- Centralna špica nam je Šego. Kada ga nije bilo u Osijeku vidjelo se da nam nedostaje. Protiv Lokomotivne je bilo dobro, ja vjerujem da će i Niko i Noa, koji su u najozbiljnijoj konkurenciji da zaigraju, biti u prilici psotići gol. Ima tu još ofenzivnih krilnih napadača od kojih očekujem golove. Od svih igrača npr. od Herrere, Poavca, Igreca i Vuka i vjerujem da ćemo ubrzo profilirati pravog centarfora. Da bi se ušlo u Prvu ligu ekipi treba netko tko će zabiti najmanje 15 golova u sezoni. Šego, Niko i Noa su moji najozbiljniji kandidati za glavnog strijelca ekipe, dodao je Kovečević.

Traži se glavna špica

Ljubitelji nogometa u Varaždinu već naveliko razglabaju kako igrati protiv Rudeša. Je li defanzivni pristup najbolji u ovom trenutku ili krenuti na svom terenu odmah u juriš, dvoje navijači a trener Kovačević već je ima plan.

- Drugo poluvrijeme protiv Lokomotive je obrazac kakvi trebamo biti. U prvom dijelu smo im i nešto poklanjali, pa je Lokomtiva izgledala još bolje.  Drugo poluvrijeme treba biti putokaz kako trebamo igrati na našem stadionu. Nikoga se ne bojati, igrati svoju igru i kroz tu igru tražiti golove, pa tako i protiv Rudeša, najavio je sutrašnju utakmicu Kovačević.

Susret 11. kola Druge HNL s Rudešom igra se u Varaždinu u nedjelju, 31. listopada s početkom u 19.00 sati.   

Komentari