Tomislav Medved, prvi strijelac MŽNL pravu priliku u NK Varaždinu nije dobio

Objavljeno: 02.12.2015. 19:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: FOTO: Siniša Sović

Završio je prvi dio sezone u Međužupanijskoj ligi, a jesenski prvak je Jalžabet koji je u prvom dijelu sezone igrao na pogon Tomislava Medveda. Popularni Medo u prvom dijelu sezone zabio je impresivna 22 gola od ukupno 43 jalžabetska.

Riječ je o napadaču koji je školu nogometa prošao u Varteksu, čak je i s bivšim varaždinskim prvoligašem potpisao profesionalni ugovor, no kasnije je poslan na posudbi u varaždinsku Slobodu.

- Žao mi je što nikada nisam dobio pravu priliku u tadašnjem prvoligašu. Nisam ništa govorio i otišao sam kao što bi i svatko drugi učinio - rekao je Tomislav Medved, koji je nakon Slobode igrao za trećeligaša Podravinu, trećeligaša Zelinu pa u HAŠK-u koji se natjecao u Drugoj hrvatskoj ligi. Kasnije je ponovo sezone proveo u Zelini koja je tada ušla u Drugu HNL pa se otisnuo u Austriju gdje branio boje šestoligaša St. Michela da bi prošlu sezonu stigao u Jalžabet.

- S obzirom na to da sam igrao nogomet na višoj razini, promjena mi nije teško pala. Vidiš da si iskusniji i shvatiš da se ističeš na terenu - dodao je Medved. On radi u varaždinskoj tvrtki koja je specijalizirana za autostakla pa se zbog posla nije odlučio na promjenu kluba u sezone 2015./2016..

- Prije početka sezone u svoje redove zvali su me trećeligaši Podravina i Varaždin pa i neki klubovi iz Međužupanijske lige, no zbog obveza na poslu nisam želio riskirati - rekao je Medved. Izgleda da nije pogriješio. Njegov Jalžabet u prvom dijelu sezone Međužupanijske lige stigao je do titule jesenskog prvaka lige.

- Naravno da se nije očekivalo da ćemo biti prvi nakon jesenskog dijela sezone. No, prije sezone sam isticao da je riječ o ligi u kojoj svaki svakoga može dobiti. Stavili smo glave skupa, igrali cijelo vrijeme na visokoj razini pa je rezultat toga naša vodeća pozicija - objasnio je Medved koji drži vodeće mjesto liste strijelaca. Od 43 gola momčadi Zlatka Kanešića, Medved je postigao 22.

- U Međužupanijskoj ligi igrači nisu toliko loši da bih mogao uzeti loptu, sam proći nekoliko igrača i zabiti gol. Zbog toga je za moje pogotke zaslužna ekipa - dodao je Medo, inače veliki zaljubljenik u mali nogomet. Prije sedam godina aktivno je igrao za Fotex u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, a njegove bravure i golovi rezultirali su pozivnom za mladu hrvatsku futsal reprezentaciju. No, "veliki" nogomet tada je bio u prvom planu.

-Trebao sam ići u Makedoniju s hrvatskom mladom futsal repkom, ali taman sam potpisao profesionalni ugovor s NK Varaždinom i nisam mogao ne otići na prvi trening priprema seniorske momčadi - istaknuo je Medved.

Trenutno se vratio haklu i s nestrpljenjem čeka zimske turnire, a mislima je okrenut prema proljetnom dijelu sezone u međimursko - varaždinskoj ligi.

- Neće nam biti lako održati se na vodećoj poziciji. Posebno su opasni Mladost Komet, Rudar i Nedelišće, ali uz dobre pripreme i dobru atmosferu, vjerujem da možemo do titule - zaključio je 26-godišnjak.

Komentari