Otvoren javni poziv

Traže se projekti za državno sufinanciranje izgradnje i obnove sportskih objekata

Objavljeno: 11.11.2023. 10:21

Zadnja izmjena: 11.11.2023. 10:35

Županije i općine mogu do 8. prosinca prijaviti svoje projekte za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u idućoj godini na javni poziv koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.

Po riječima ministrice Nikoline Brnjac, Ministarstvo je po prvi put objavilo javni poziv za iskaz interesa za sportsku infrastrukturu u tekućoj godini za sljedeću godinu.

- Time omogućavamo županijama i općinama bolje planiranje proračuna, jer će unaprijed znati na koliku pomoć mogu računati iz državnog proračuna  - izjavila je Brnjac, dodavši kako vjeruje da će se time pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj dostupnosti sporta građanima u svim dijelovima Hrvatske.

Projektni prijedlozi mogu se nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina: nogometno igralište-prirodna trava/veliko, nogometno igralište-umjetna trava/veliko, sportska dvorana (uključujući školske sportske dvorane), vanjsko sportsko igralište, atletska staza, teniski tereni, ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i sl.) i posebno programsko područje (podskupine outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo). Rok za podnošenje zahtjeva je 8. prosinca ove godine.

Komentari