NK VARAŽDIN

Kovačević: Vjerujem da kod mojih igrača postoji inat

Objavljeno: 10.02.2022. 14:24

Zadnja izmjena: 10.02.2022. 14:44

U subotu od 13 sati na varaždinskom gradskom stadionu igrat će se prvo proljetno kolo Druge HNL, u kojem će se odmah naći prvoplasirani Orijent 1919 i drugoplasirani Varaždin.

Velika su očekivanja pred ovu utakmice, varaždinskih ljubitelja nogometa ali i igrača pa trener Mario Kovačević želi malo spustiti tenzije.  

- Kod nas vlada pozitivna nervoza pred početak. Prošlo je puno vremena od posljednje prvenstvene  utakmice, kada smo isto igrali derbi i to protiv Dubrave. Što se priprema tiče brzo je prošlo ovih pet tjedana ali dečki su dobro radili. Imamo široki igrački kadar što je svakako dobro, rekao je Kovačević.

Ozljede, kartoni...

Međutim, niti momčad Varaždina nisu mimoišle ozljede. Za subotnju važnu utkamicu trener Kovačević neće moći računati na Šegu i Herreru.

- Imamo i mi problema. Jutros sam dobio potvrdu da su Šego i Herrera izvan pogona i to možda i malo dulje. Još imamo i dva igrača sa po tri žuta kartona, pa tako neće igrati u subotu ni Mekić ni Kolarić. Neki igrači su nam se kasnije priključili pa se još moraju uklopiti u naš sustav igre. Međutim, većina igrača je dobro trenirala i ja vjerujem da smo u dobroj formi i da ćemo to pokazati već u prvoj utakmici, optimističan je Kovačević.

Bez imperativa

Protiv Orijenta 1919 Varaždin je igrao u 1. kolu i izgubio. Osim toga Orijent 1919 se i u nastavku prvenstva pokazao kao jako dobra ekipa pa s pravom postoji i oprez pred utakmicu. 

- Prve utakmice su uvijek neizvjesne. Ja želim da uvijek razmišljamo samo o predstojećoj utakmici, ali ne želim da imaju imperativ ove prve utakmice. Želim da odigramo dobro i da vratimo Orijentu za poraz u 1. kolu. Vjerujem da kod mojih igrača postoji inat da pokažu kako je tada bio samo loš dan. Ovo je jako bitna utakmica, ali neće odrediti prvaka. Dugo je prvenstvo, pa prije svega želim da dobro odigramo prvu utakmicu, zaključio je Kovačević.   

Komentari