NK VARAŽDIN

Tri nogometne bisera - Ovo je budućnost NK Varaždin

Objavljeno: 31.10.2021. 06:35

Zadnja izmjena: 31.10.2021. 07:02

Tri juniora iz nogometne Akademije NK Varaždin potpisali su svoje prve profesionalne ugovore itime potvrdili najava uprave kluba da će se u narednom razdoblju više oslanjati na mlade domaće igrače.

Riječ je o tri juniora Niko Domjanić (2003. godište) i Noa Vugrinec (2002.) te zadnji vezni Karlo Lusavec (2003.).

- Za sada ovo prva tri profesionalna ugovora koja smo potpisali, a izgledno je potpisivanje ugovora s još dvojicom, koji povremeno nastupaju za prvu ekipu.  Nekoliko naših mladih igrača je na posudbi u drugim klubovima, tako da imamo kadar koji bi trebao biti nositelj igre NK Varaždin kroz godinu, dvije. Klub i treneri sve su napravili da izgrade ovakva tri nogometne bisera, nagklasio je predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez.

Niko Domjanić igra na poziciji napadača i već je bio strijelac za seniorsku ekipu NK Varaždin u Drugoj HNL.

- Moja nogometna karijera počela je u Nogometnoj školi Međimurje Čakovec, a 2017. godine sam se preselio u NK Varaždin, gdje sam se počeo dodatno razvijati. Bilo je uspona i padova, ali u zadnje vrijeme sve je više uspona. Dobio sam i priliku nastupiti za prvu momčad, koju sam jako dobro iskoristio. Na meni je da radim i dokazujem se još više, te da pokažem kako ovaj ugovor nije stigao bez razloga. Igrao sam na svim pozicijama, čak sam znao i na poziciju stopera ali najviše sam orijentiran u igri prema golu, napadač. Samo me zanima gol, dodao je Niko.

Noa Vugrinec, također napadač, sin je najboljeg strijelca HNL-a svih vremena i već je svojim igrama potvrdio izreku da "jabuka ne pada daleko od stabla".

- Ulazak u prvu momčad mi je veliki korak u karijeri i nadam se da ću i dalje napredovati. U klubu je dobra atmosfera, svi nam puno pomažu i nadam se da će tako i ostati. Nogomet sam počeo trenirati u Nedeljancu u Fotexu. Tamo sam bio tri godine, nakon toga sam došao ovdje i tu sam sedam godina. Svjestan sam da nas samo trud i rad sada može dovesti do novog napretka. Zadnjih nekoliko sezona sam igrao na lijevom krilu, a sad sam isto orijentiran više prema špici. Želja mi je zabiti što više golova i da se vratimo u Prvu ligu, najavio je Noa.

Karlo Lusavec, već je mladi reprezentativac a odlične igre pokazao je na poziciji zadnjeg veznog.

- Moj je put počeo u Novom Marofu u 5. razredu osnovne škole,  a 2017. godine sam se priključio NK Varaždin. Tada je počela moja sportska i nogometna uzlazna putanja. Igram na poziciji zadnjeg veznog, koja je više defanzivnog karaktera, ali nadam se da će doći i golovi. Ovaj ugovor mi je dodatni motiv da još više radim, treniram i da se dokazujem te postanem standardan igrač u klubu, rekao je Karlo.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević zadovoljan je što ima ovakve mlade igrače i sigurno je da će neki od njih zaigrati i danas na utakmici s Rudešom.

Komentari