Rukomet

Trnovec uz kvalitetan rad s mladima želi postati stabilan drugoligaš!

Objavljeno: 21.01.2016. 18:17

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 08:26

Foto: RK Trnovec

U čak tri ranga natjecanja rukometne momčadi drže vodeće pozicije. Dabrovi su vodeći u Premijer ligi, Vidovčani u 2.HRL Sjever, dok rukometaši Trnovca drže prvu poziciju u 3.HRL Sjever. Trnovčani ove sezone imaju mladu ekipu, a cilj je stvoriti stabilnog drugoligaša.

Ove sezone neke stvari posložile su se rukometašima Trnovca i apsolutno su dominantni u 3.HRL Sjever. Nakon deset odigranih kola prvog dijela sezone drže vodeću poziciju sa stopostotnim učinkom. U deset kola zabili su 331 gol, a primili 250. Njihov napad drugi je najučinkovitiji u ligi, a samo tri gola više zabili su drugoplasirani rukometaši Nedelišća. Manje golova od Trnovčana primili su Bjelovarčani (221), druga ekipa GRK Varaždin 1930 (244) i rukometaši Ivanske (249).

- Imamo mladu, poletnu momčad koja je ove sezone dobro posložena pa se to odmah vidi na ljestvici - rekao je Zvonimir Melnjak zvani Čmela koji rukovodi seniorskom ekipom. Momčad tako čine uglavnom igrači rođeni 1993. i 1994. godine, a godišnji proračun kluba iznosi oko 100,000 kuna.

- Općina Trnovec Bartolovečki je najveći sponzor, a pomažu nam i manji sponzor. Svjesni smo trenutne situacije i ne brzamo - dodao je Melnjak koji se nada da će seniorska ekipa u drugom dijelu sezone uspjeti sačuvati prvo mjesto.

-Najveći konkurent nam je Nedelišće koje za nama zaostaje četiri boda, a tu je i Novska koja ima šest bodova manje. No, vjerujem da ćemo se dobro spremiti za drugi dio sezone gdje je cilj naslov prvaka - istaknuo je popularni Čmela.

U Trnovcu imaju ambiciju da postanu stabilan rukometni drugoligaš, a naglasak je stavljen na radu s mladim rukometašima.

- Trenutno osim mene u klubu su kao treneri uključeni Nevenka Đurak i Zlatko Zuber koji rade s mlađim uzrasnim kategorijama. Uz kvalitetan rad s mladima, želimo postati stabilan drugoligaš - zaključio je Melnjak.

Komentari