Turci pronašli Hiddinkova nasljednika

Objavljeno: 17.11.2011. 17:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Turski nogometni savez dogovorio je da će nasljednik Guusa Hiddinka na klupi biti bivši izbornik kadetske reprezentacije s kojom je bio europski prvak, piše Ante Zovko za SportNet.hr

Guusu Hiddinku presudio je poraz od Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. Turski nogometni savez sporazumno je raskinuo ugovor s njim. No, njegova zamjena pronađena je ekspresno, samo dan kasnije.

Predsjednik Saveza Mehmet Ali Aydinlar objavio je kako je postignut dogovor s trenerom Istanbul Büyüksehir Belediyespora, Abdullahom Avcijem.

"Sastali smo se s Abdullahom u utorak i još ćemo razgovarati o tome. Izvršni odbor jednoglasno podupire Abdullaha", rekao je predsjednik.

Avci je trener istanbulskog kluba od 2006. godine, a 2005. je odveo tursku U-17 reprezentaciju do drugog naslova europskog prvaka u povijesti. Turska je tada u finalu svladala Nizozemsku, a Hrvatska je zauzela četvrtu poziciju.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu Turska će se natjecati u skupini s Nizozemskom, Mađarskom, Rumunjskom, Estonijom i Andorom.

Tekst: Ante Zovko / SportNet.hr

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Komentari