Turnirom u Sloveniji završena uspješna sezona KK Varaždin '95

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.10.2013. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: KK Varaždin '95

Proteklog je vikenda završena je još jedna vrlo uspješna sezona Konjičkog kluba Varaždin '95.

Osim na domaćim turnirima, jahačice su nastupile i na turniru u Sloveniji na njihovom državnom prvenstvu za mlade konje.

- Nažalost, zbog prevelikih troškova samo su tri natjecateljice sudjelovale na turniru, Pia Damjanić s Quattrom, Ines Kovačević s Frodom, te Karla Horvat sa svojom Dyilian. Uz njih sudjelovalo je još 7 jahačica iz Hrvatske. Turnir je trajao dva dana tjekom koja nas je pratila i kiša, a uz ugodnu atmosferu, ljubazne organizatore te mnogo natjecateljskih parova, imali smo priliku uživati u višim i zahtjevnijim kategorijama utakmica te skladnim parovima koji su sudjelovali u njima - ističu iz KK Varaždin '95.

Pia Damjanić se plasirala na 3. mjesto u utakmici L kategorije, dok se Ines Kovačević i Karla Horvat ovog puta nisu našle na pobjedničkom postolju.

Tijekom cijele sezone ukupno je osvojeno 18 prvoplasiranih nagrada, 12 drugoplasiranih, te 23 trećeplasirane nagrade od kojih je bitno izdvojiti prvo mjesto Karle Horvat u Croatia Cupu u kategoriji juniora, zlato na državnom prvenstvu u kategoriji seniora amatera koje je osvojila Pia Damjanić, kao i broncu Magdalene Čurile u kategoriji mladih jahača, drugo mjesto Ines Kovačević i Froda na državnom prvenstvu za konje starosti 6 godina, te četvrto mjesto Lidije Rijavec i Cony na državnom prvenstvu za konje starosti 5 godina, ističu iz kluba.

- Osim na dresurnim natjecanjima, pojedini su se iskušali u preponskim vodama. Svoju prvu preponsku sezonu odradila je Karla Horvat sa svojom Dyilian, osvojile su jedno prvo i jedno drugo mjesto na utakmicama u visini 80 i 100 centimetara, Ines Kovačević sa Centaur Argonautom bila je drugo- i trećeplasirana na utakmicama u visini od 110 centimetara, a tu su i novi članovi kluba, Samir Ceglec i Alberto Vuković s kobilom Nanom. Samir je završio sezonu s jednim prvim mjestom u utakmici visine 100 cm, dok se Alberto plasirao na 3. mjesto u utakmici visine 110 centimetara - dodaju u KK Varaždin '95, a pregršt medalja, pehara i rozeta na kraju sezone znak su da je iza jahača još jedna vrlo uspješna sezona.

Komentari