VAŽNOST BAVLJENJA SPORTOM

U Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar obilježen Hrvatski olimpijski dan

Objava Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar

Objavljeno: 22.09.2021. 14:13

Zadnja izmjena: 23.09.2021. 09:05

Objava Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar

Hrvatski olimpijski dan obilježava se 10. rujna kada je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor 1991. godine u Zagrebu.

Manifestacija je to kojom se promiče važnost bavljenja sportom, olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao važne sastavnice olimpijskog djelovanja. Već dugi niz godina u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Varaždinu se obilježava Hrvatski olimpijski dan. Kod učenika s teškoćama u razvoju od najranije školske dobi njeguje se ljubav prema svakodnevnoj tjelesnoj aktivnosti i sportu kao važnim čimbenicima našega zdravlja.

I ove su godine učenici razrednih odjela od prvoga do osmoga razreda obilježili Hrvatski olimpijski dan. Uz simbole Olimpijskih igara, u bijelim majicama učenici su se okupili u našoj sportskoj dvorani. Uz gošću profesoricu Tjelesne i zdravstvene kulture i ritmičku gimnastičarku Anamariju Želimorski Pavić učenici su naučili dosta o ritmičkoj gimnastici. Od nje su saznali mnoge zanimljivosti o ovom olimpijskom sportu, a pokazala im je i divne haljinice koje nose gimnastičarke te papučice koje su im potrebne tijekom vježbanja. Naravno, učenicima je najzanimljivija bila demonstracija vježbi s rekvizitima: loptom, vijačom, čunjevima, obručem i trakom. Svi su uživali gledajući je.

Nakon prezentacije o ritmičkoj gimnastici učenici su igrali niz zanimljivih igara prilagođenih njihovim motoričkim sposobnostima: Složi olimpijske krugove, Provlačenje kroz olimpijsku gusjenicu, Košarkaš, plivač i rukometaš, Badminton, Pikado, Štafeta i Zaleđeni dedek. Na kraju je svaki učenik dobio diplomu za sudjelovanje te se osladio bombonima.

Učenici su se vratili u učionice zadovoljni vježbanjem znajući da svakodnevna tjelesna aktivnost i bavljenje sportom imaju važan utjecaj na naše zdravlje. Cijeli nastavni dan bio je posvećen tjelesnom vježbanju i olimpijskim sportovima. Tako su učenici kroz suodnos različitih nastavnih predmeta čitali, razgovarali, pisali i opisivali, crtali olimpijske sportove, lijepili olimpijske simbole i puno, puno vježbali.

Komentari