Učenici Druge gimnazije Varaždin na Međunarodnoj reviji sporta

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.04.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: sclj.si

Učenice i učenici Druge gimnazije Varaždin sudjelovali su od 3. do 6. travnja na trećem izdanju manifestacije "Međunarodna revija sporta'', kojoj je domaćin bila Peta sarajevska gimnazija u susjednoj BiH. 

Srednjoškolci su se tri dana natjecali u  košarci, odbojci, rukometu, nogometu, te u sportsko-motoričkim egzibicijama - zakucavanja u košarci,  žongliranje u nogometu i "igrama bez granica".

Učesnici Treće međunarodne revije sporta uz Varaždince bili su Gimnazija "Anton Aškerc" iz Ljubljane, Športska gimnazija iz Zagreba, Srednja mješovita škola "Bećo Bašić" iz Plava, Gimnazija Dobrinja iz Sarajeva i Peta gimnazija iz Sarajeva, koja je bila organizator spomenutog natjecanja.

Posljednjeg dana boravka u Sarajevu, predstavnici Druge gimnazije Varaždin odigrali su revijalnu utakmicu, a tijekom boravka u tom gradu mogli su razgledati Baščaršiju, posjetiti Visoćke piramide i ostale znamenitosti.

Inače, cilj ovog projekta je druženje mladih s vršnjacima iz bivših jugoslavenskih republika, kako bi preko sporta upoznali različite kulture i njihov način života.

Komentari