ULID 6. kolo: 5. kolovoza održava se tradicionalna utrka na Ravnoj Gori

Objavljeno: 02.08.2015. 11:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: TK Marathon 95

Trkački klub Marathon 95 na rasporedu ima još jednu atraktivnu i zanimljivu utrka u kalendaru Ultra-lige. Nakon lanjske premjerne utrke na kojoj je sudjelovalo 62 trkača i trkačica, nastavlja se tradicija državanja utrke na Ravnoj Gori.

Datum održavanja utrke je isti kao i lani, 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnost, a start je predviđen u 9 sati.

Propozicije su također iste kao i lani, starta se kod šumarske kućice na kraju Žarovnice, odnosno start je na mjestu gdje se sa asfalta prelazi na makadam, cilj utrke je plato paraglajdera u „Zupcima" oko 300 metara iznad planinarskog doma.

- Sama utrka prolazi kroz prelijepu prirodu i nije zahtjevna poput Ivančice, ali ima par mjesta na kojima treba svojski zapeti. Posebno su atraktivna posljednja dva kilometra kad puca pogled na Varaždin i okolicu, a u cilj se ulazi s prekrasnim pogledom na dvorac Trakošćan i Hrvatsko Zagorje. Oni koji dosad nisu bili na Ravnoj Gori ugodno će se iznenadit prirodom i pogledom na Zagorje - poručili su organizatori.

Dužina staze je 6200 metara, bit će markirana na mjestima gdje se može zalutati i bit će označena na svakom kilometru. Detaljnije upute dobit će se na samom startu utrke.

- Okrijepe na stazi nema, osim u cilju gdje će organizator osigurati okrijepu u vidu vode i soka te pokojeg keksa. Organiziranog prijevoza od cilja pa natrag do Lovačke kuće (start) nema, ali vjerujemo da jedna ugodna šetnja nikome neće nauditi. Postoji mogućnost da radi i planinarski dom pa tko želi može se dodatno okrijepiti - rekli su organizatori.

Startnina za utrku je 20 kuna u što je uključena okrijepa, prijevoz stvari do cilja i naravno pošteno suđenje. Prijave za utrku bit će na licu mjesta od 8 do 8,55 sati, a tko želi može se prijaviti i unaprijed na email adresu [email protected] ili na brojeve telefona 099/2653-106 Gregorinčić ili 099/840-2543 Belošević.

Komentari