Uspješan nastup STK Ljubešćica na međunarodnom turniru Zagiping

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.05.2013. 18:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Stolnotenisači STK Ljubešćica postigli su izvrsne rezultate proteklog vikenda na najvećem turniru za mlađe kategorije u Europi - Zagiping u Zagrebu.

Na turniru je nastupilo 850 igrača iz 147 klubova koji su pristigli iz šesnaest zemalja, a prvi put nastupili su natjecatelji iz Kine, Kanade i Švicarske. Unatoč sjajnoj konkurenciji, stolnotenisači iz Ljubešćice imali su iznimno uspješan nastup.

Leon Šantek je u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji najmlađih kadeta, gdje je nastupalo oko 200 igrača, zauzeo izvrsno 2. mjesto izgubivši u finalu od Berkea iz Srbije. Izvrstan je bio i u ekipnoj konkurenciji gdje je kao član reprezentacije Hrvatske s Lovrom Zovkom iz Zagreba osvojio 1. mjesto.

Prvo mjesto osvojila je i Leona Šantek ekipno sa svojom partnericom Anom Murat iz Dugog Sela, također kao članica reprezentacije u kategoriji mlađih kadetkinja.

I ostali igrači i igračice STK Ljubešćica su bili vrlo dobri te je tako vrlo blizu postolja bila ekipa najmlađih kadetkinja u sastavu Janja Matijašec i Ivona Štriga.

Karlo Štriga, Damjan Matijašec i Janja Matijašec u pojedinačnoj konkurenciji ispali su u 1/16 finala, dok su Ivona Štriga, Patricija Sakač i Danijela Golubić ispale u grupi glavnog turnira.

Komentari