Utakmicom s NK Ormož, NK Majerje proslavilo 30 godina postojanja

Objavljeno: 07.07.2015. 11:17

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 15:10

Foto: Željko Posavec

Nogometni klub Majerje proslavio je 30 godina postojanja, a da bi slavlje priličilo ovom dugu nizu godina, odigrana je prijateljska utakmica s Nogometnim klubom Ormož.

Utakmica je započela prigodnim razmjenama poklona seniorske ekipe, također predsjednik Marijan Mlinarić je uručio zahvalnice Općini Petrijanec, Stanku Galevskom Tomi Divjaku, Županijskom nogometnom savezu. U ime ŽNS-a poklon je primio Željko Franić i darovao klubu poklon prilikom objetnice.

Što se tiče same utakmice, protekla je u prijateljskom tonu, domaćin je poveo 2:0 golovima Daria Bubeka i Denisa Majcena. Gosti iz Ormoža izjednačili su u 53.minuti na 2:2, a gol vrijedan pobjede postigao je Dalibor Jurgec.

Nogometni klub u Majerju je nosio prvotni naziv Nk Bratstvo. Kao takav osnovan je 1955g. Pokretači osnivanja kluba bili su: Stjepan Horvat, Mijo Leskovar i Josip Pongračić. Igralo se na okolnim igralištima nogometnih klubova Sračinec, Petrijanec, Nova Ves i Svibovec.

- Prvi dresovi i lopte dobiveni su kao donacije od nogometnih klubova „Varteks“ Varaždin te „Sloboda“ Varaždin. Zalaganjem mjesnog odbora te samodoprinosom mještana Majerje kupljeno je zemljište te se 1985.g. počelo s gradnjom igrališta i svlačionice. Inicijatori su bili Tomo Divjak, Ivan Hunjet, Jovan Pavao, Kučko Franjo, Martinčević Josip,i ja, a pomogla je i "Cesta" Varaždin – govori Stanko Galevski, jedan od prvih ljudi u nogometnom klubu Majerje. Klub je inače započeo s radom 1955g. ali je neslavno završio dvije godine poslije, kada je ugašen.

Sadašnja uprava sastoji se od predsjenika Marijana Mlinarića, tajnika Vlade Leskovara, zamjenika tajnika Željka Posaveca, blagajnika Deana Vugrinca te trojce uvijek prisnih članova Gorana Vidovića, Dražena Leskovara i Roberta Dvanajščaka.  Trener seniorske ekipe i dalje je domaći čovjek i dugogodišnji prijašni trener koji ima puno uspjeha s generacijama seniora Nk Majerje, Josip Mužek, trener juniora je Tihomir Rožđak, dok je trener najmlađih (pionira) Zlatko Mežnarić. Veteranskom ekipom koordinira Ivica Plantak.

Mario Plantak, oprostio se na zadnjoj prvenstvoj utakmici od aktivnog igranja nogometa u 40. godini života. Simbolično, Marek je zamijenjen u 40.minuti utakmice. Igrač koji je zadnjih 7 godina proveo u Nk Majerju, bio je pravi primjer. Trenirao je redovito, nije se libio uklizavati, boriti za klub. Za njega trener voli reći da je mnogo puta stavio glavu za loptom, tamo gdje mnogi nebi ni nogu. Uprava i igrači zahvalili su se Mariu Plantaku prigodnim poklonom. Plantak će svoj nogometni put nastaviti u veteranima Nk Majerja.

Komentari