Varaždin domaćin juniorskog Europskog baseball prvenstva

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 10.03.2014. 20:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Grad Varaždin i Baseball klub Vindija od 14. do 19. srpnja domaćini su Europskog prvenstva za juniore u bejzbolu.

Prvenstvo će okupiti 200-tinjak ponajboljih europskih igrača baseballa do 18 godina, a nastupit će ukupno 8 reprezentacija. Uz domaćina Hrvatsku, u Varaždin stižu reprezentacije Litve, Mađarske, Velike Britanije, Poljske, Švicarske, Bjelorusije i Slovačke.

Na Prvenstvu je trebala sudjelovati i reprezentacija Ukrajine, no ona je zbog situacije u svojoj zemlji u posljednji trenutak  odustala od natjecanja. Svi susreti održat će se na baseball igralištu "Srednjoškolac", koje se za ovu priliku posebno preuređuje i obnavlja .

- U godini kada naš bejzbolski klub Vindija obilježava trideset godina i u godini kada konačno, nakon jednog dugog niza godina, bejzbolaši dobivaju jedan pravi stadion, dobivamo i priliku da budemo organizatori, odnosno domaćini Europskog bejzbolskog prvenstva. Dakle, zaista jedno veliko priznanje varaždinskom baseballu i svim generacijama koje su kroz njega prošle - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik  Goran Habuš, koji je u Gradskoj vijećnici primio čelne ljude europskog i hrvatskog bejzbola.

O predstojećem Europskom prvenstvu za juniore u Varaždinu na današnjoj su konferenciji za novinare tako su bili prisutni Jan Esselman, predsjednik Europske baseball federacije, Krunoslav Karin, tajnik federacije, Aldo Vavra, predsjednik Hrvatskog baseball saveza, te u ime domaćina i organizatora Prvenstva, Goran Vučetić, predsjednik Baseball kluba Vindija i predsjednik Zajednice športskih udruga GradaVaraždina.

Prvi čovjek europskog baseballa Jan Esselman istaknuo je zadovoljstvo što je organizacija Prvenstva pripala Varaždinu i Baseball klubu Vindija te je pohvalio ulogu grada u pružanju potpore obnovi bejzbol igrališta. 

Tajnik Europske baseball federacije Krunoslav Karin je pak istaknuo kako će organizacija Prvenstva i obnova stadiona zasigurno "dovesti" i brojne druge bejzbol turnire u Varaždin.

- Pred nama je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Varaždin ove godine i sretna je okolnost da se "poklapa" sa proslavom 30-te godišnjice osnutka  kluba - izjavio je domaćin i čelni čovjek organizatora Prvenstva, Baseball kluba Vindija, Goran Vučetić.

 

Komentari