Varaždin - Polet (Sv. Martin na Muri) 3:0

Objavljeno: 07.09.2013. 17:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Pratili smo uživo iz minute u minutu utakmicu 4. kola 3. HNL Sjever NK Varaždin - NK Polet (SvMnM)...

VARAŽDIN - stadion Varteksa. Gledatelja: 320. Sudac: Stjepan Hruškar (Bjelovar).

Strijelci: 1:0 Rog (55 - 11 m), 2:0 Matejaš (85. Cvek), 3:0 Rog (88, Malnar).

VARAŽDIN: Borgelott - Branilović (od 53. Branilović), Režić, Vuk, Cvek - Malnar, Vukman (od 72. Hranilović) - Jalušić, Rog, Kaniški - Petrović (od 57. Roginić). Trener: Ivica Solomun.

POLET (SvMnM): Đurkin - K. Goričanec, Hren, Horvat, Karlovčec - Radiković (od 64. Jelen), Sobočan, Barat, Cvetković (od 70. Novak) - Škvorc (od 46. Turk), A. Goričanec. Trener: Krešimir Šenji.

0' S dvojicom debitanata sastav Varaždina istrčao je protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri. Na vratima je prinova iz Zadra, rodom iz Paga - Luka Borgelott, u napadu Toni Petrović, bivši junior "krojača" koji je ovo ljeto tražio angažman u inozemstvu. I općenito je Solomun podosta izmiješao sastav iz prva tri kola...

2' Svega 100-tinjak sekundi se igra i prva velika prilika za - Polet! Valentin Cvetković odlično je izbjegao zaleđe, krenuo sam prema golu Varaždina, ali Borgelott je prvom intervencijom osvojio simpatije. Izašao je s gola i tijelom spasio siguran pogodak.

38' Nakon prve šanse više od pola sata bez uzbuđenja. Tek u 38. minuti "nešto" za Varaždin; Vuk je imao slobodan udarac, gostujuća obrana blokirala, u gužvi su dvojica imala priliku gurnuti loptu u mrežu, no Polet se spasio

42' Jalušić je pucao s desne strane - pokraj gola...

46' Izmjena Turk - Škvorc

47' ŽK - Karlovčec - nepoštivanje razmaka

53' Izmjena Matejaš - Branilović

55' Odlična prilika za Varaždin, Matejaš je gurnuo iza leđa obrane za Malnara, ovaj pucao u - vanjski dio mreže

53' Izmjena Roginić - Petrović

59' 1:0! VUK (11 m): U duelu su bili svježi Roginić i vratar Poleta Đurkin, Roginić je pao, a sudac Hruškar iz Bjelovara pokazao na bijelu točku. Vuk je bio siguran, pogodio lijevu stranu gola, uz samu stativu.

63' Stopostotna prilika za Polet! Sam je bio Radiković pred Borgelottom, pucao ispod njega, ali i - pokraj stative.

71' Stopostotna prilika za Varaždin! Roginić je gurnuo Cveka u čistu prigodu, pet metara od gola Lovro puca - pokraj gola

72' Marko Rog pogodio prečku, sjajan udarac s cca 25 metara

82' Indirekt na 10 metara za Varaždin! Ali, ništa, Režićev udarac završio je u bloku

84' Stopostotna prilika za Varaždin! Cvek je odigrao za Roginića, ovaj na 6-7 metara bio pred Đurkinom i pucao - visoko preko gola!

85' 2:0! MATEJAŠ: Matejaš je odigrao dugu loptu na lijevu stranu, Cvek se sjurio, okrenuo u mjestu pa odigrao na desnu stranu. Očekivao se volej od prve Matejaša, ali je ovaj primio na prsa i naciljao desni donji kut - 2:0!

88' 3:0! ROG: Hranilović je odigrao u prazan prostor na desnu stranu za Malnara, još jedna odlična kontra, Malnar je samo paralelno pokraj vratara spustio za Roga koji pogađa praznu mrežu.

KRAJ UTAKMICE

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Krešimir ŠENJI, trener Poleta: Imali smo veliku priliku na otvaranju, dobro igrali i nakon toga, svjesno malo povučenije kako bismo prijetili na širokom prostoru. Sve je bilo pod kontrolom do primljenog pogotka, tu su nam se linije poremetile, pokušao sam izmjenama, na kraju zaslužena pobjeda Varaždinaca.

Ivica SOLOMUN, trener Varaždina: Ušli smo dosta konfuzno, protok lopte u prvom poluvremenu nije bio pravi. Teren je takav kakav je, tvrd je od tolikog korištenja raznih momčadi, ali nećemo se vaditi na to. Dobro je da smo sačuvali mrežu,. jer je pitanje kakav bi bio tijek utakmice da smo ušli s rezultatskim minusom, ipak smo dosta mlada ekipa. S Matejašom smo dobili dosta, a kazneni udarac nam je psihološki olakšao, odmah smo lakše zaigrali i polukontrama i kontrama povećali prednost za na kraju uvjerljivu pobjedu. Hvala navijačima na strpljenju, svima će nam trebati. 

Ivan REŽIĆ, kapetan Varaždina: Polet je pokazao da nema bezveze 7 bodova u tri kola, dobra su ekipa. Najvažnije je da nismo ponovili greške u obrani iz prva tri kola, a naprijed je bilo pitanje vremena kad ćemo pogoditi. I evo, rezultat je tu.

Komentari