Varaždinska Arena: Hrvatska uvjerljiva protiv europskih prvakinja

Objavljeno: 29.11.2014. 20:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Zoran Stanko

Preko oko 1,200 gledatelja hrvatska ženska rukometna reprezentacija u subotu u dvorani na Dravi slavila je u prijateljskom susretu protiv aktualnih prvakinja Europe, Crnogorki rezultatom 28:19 i tako na najbolji mogući način najavila svoj nastup na europskoj smotri...

U susret su bolje ušle hrvatske reprezentativke i u 10. minuti imale prednost od 4:2. Razliku su uspjele zadržati i u nastavku iako je  u 16. minuti isključena Anite Gaće. U 22. minuti rezultat je bio 8:5, a u finišu prvog poluvremena odlična Marta Žderić na vratima dala je vjetar u leđa suigračicama koje su bile sigurne u napadu. Prvi dio završio je 11:7.

U drugom dijelu hrvatske reprezentativke povećale su prednost na plus pet (12:7), ali Crnogorke su ubrzo uspjele smanjiti na minus tri. Hrvatice su u nastavku zbile redove u obrani i uz odličnu Ivanu Jelčić na vratima te brze kontra napade u 45. minuti odlijepile se na 20:13.

Budući da je visoka prednost bila na hrvatskoj strani, izbornik Canjuga dao je prigodu svim reprezentativka koje su mu vratile na najbolji mogući način te do kraja razliku povećale na čak devet pogodaka prednosti.

Istaknimo da je u hrvatskim redovima najefikasnija bila Andrea Penezić s osam pogodaka, dok je kod Crnogorki najraspoloženija bila Marija Jovanović sa četiri gola.

- Pokazali smo svoje slabosti i Hrvatska je uvjerljivo bila bolja – priznao je crnogorski izbornik, Dragan Adžić.

Hrvatski izbornik bio je izuzetno zadovoljan igrom svoje ekipe.

- Raduje igra u obrani iako smo možda promašili nekoliko lopti u napadu. Jako me veseli kako je obrambene zadatke obavila mlada Mićijević koju će biti teško propucati. Imamo širinu i odlično je što možemo igrati bez Penezić. Još trebamo popraviti malo igru u napadu i vjerujem da možemo biti pravi na europskoj smotri– rekao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, Vladimir Canjuga.

Hrvatskim reprezentativkama u nedjelju u 10,45 sati slijedi još jedan prijateljski susret protiv Crne Gore.

Hrvatska – Crna Gora 28:19 (11:7)

Dvorana na Dravi

Gledatelja: 1200

Hrvatska: Žderić (4+1), Tatari 1, Gaće 1, Horvat 1, Penezić 8, Ježić, Zebić 4(3), Bašić 1, Elez, Milanović-Litre 4, Benko 3, Kožnjak 1, Mićijević 3(1), T. Grubišić 1, Džono, Marić, Jelčić (3+1), J. Grubišić. Izbornik: Vladimir Canjuga

Crna Gora: Barjaktarović (3), Petrović 2, B. Pavičević 3, Jovanović 5, A. Bulatović 3(1), K. Bulatović 1, Knežević 2, Lazović 1, S. Vukčević, Malović 1, Ramusović 1, Radičević, Despotović, Klikovac, Jauković, I. Pavičević, M. Vukčević, Milenković. Izbornik: Dragan Adžić

 

Komentari