Varaždinske kuglačice nakon deset godina ponovo u Prvoj ligi

Objavljeno: 21.04.2015. 16:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ŽKK Varaždin

Nakon deset godina, varaždinske kuglačice vratile su se u Prvu hrvatsku kuglačku ligu. Taj uspjeh izborile su osvojivši prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru u Poreču.

Prvog dana kvalifikacijskog turnira, članice Ženskog kuglačkog kluba Varaždin srušile 3,293 čunja, čak 65 čunjeva više od ozaljske Kupe i 110 više Karlovca. Posebno su briljirale Valentina Milak s 566 srušenih čunjeva i veteranke Darnika Bunić s 559 i Liljana Zorec s 569 šrušenih čunjeva. Drugog dana Varaždinke su ponovo bile najbolje i kvalifikacijski turnir završile sa 6470 srušenih čunjeva. Ozaljska Kupa također se plasirala u Prvu ligu sa srušenih 6370 čunjeva, dok su Karlovčanke u dva dana srušile 6343 čunja.

- Cijelo prvenstvo igrale smo odlično, no u pripremnom periodu nismo bile u najboljoj formi pa sam se malo pribojavala kvalifikacijskog turnira. No, odigrale smo savršeno, ostvarivši vrlo visoke rezultate - rekla je trenerica i igračica ŽKK Varaždin, Darinka Bunić koja je presretna što se varaždinsko žensko kuglanje nakon deset godina ponovo vratilo u Prvu ligu.

- Prošle sezone bile smo još neiskusne i nismo uspjele uloviti Prvu ligu. Ove smo sve to naplatile i stigle do zacrtanog cilja. Bile smo bez Antonije Milak i Mije Naletine pa sam vrlo ponosna na svoje cure što smo malo oslabljene stigle do najvišeg ranga hrvatskog ženskog kuglanja. Po kvaliteti smo to i zaslužile - dodala je Bunić koja je 2007. godine krenula sa školom kuglanja u Varaždinu, a većina djevojaka koje danas čine okosnicu ekipe tada su u klub stigle kao djevojčice.

U Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za žene, varaždinske kuglačice čeka borba s još devet klubova, a Bunić je sigurna da neće biti samo prolaznice u Prvoj ligi.

- Ova ekipa ima kvalitetu za ostanak u društvu najboljih. Bazirat  ćemo sve na domaćim curama, a na izvršnom odboru odlučit ćemo hoćemo li se pojačati kojom igračicom sastrane - zaključila je Bunić.

Komentari