Dominacija

Varaždinske ritmičarke okitile se brojnim medaljama u Zagrebu

Objavljeno: 03.06.2016. 12:00

Zadnja izmjena: 03.06.2016. 12:04

Šest djevojaka Gimnastičkog kluba Vindija koje nastupaju u B programu sudjelovalo je na kvalifikacijskom natjecanju Regije Sjever za završnicu Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici i sve su bez problema izborile nastupa na završnici.

Paulina Tomašković osvojila je drugo mjesto, dok je u kategoriji mlađih kadetkinja Elena Košćak bila također druga. U kategoriji kadetkinja Leona Pretković osvojila je 2. mjesto, a uvjerljivo najbolja u kategoriji juniorki bila je Kaja Bobek.

Završnica Kupa Hrvatske održati će se u Poreču 5. lipnja.

Vrhunski

Tjedan dana kasnije u istoj dvorani održan je 36. svibanjski međunarodni turinr u ritmičkoj gimnastici na kojem je sudjelovalo više od 200 natjecateljki iz sedam zemalja.

Vindijkama iz B programa pridružile su se i one iz A programa i dominirale ovim natjecanjem. Paulina Tomašković osvojila je prvo mjesto u kategoriji 2009. godišta, Rea Belić-Šebećić u kategoriji 2007. godišta, Elena Košćak 1., a Sara Crnčec 2. u kategoriji 2006. godišta, Leona Pretković 1. u kategoriji 2004. godišta i Kaja Bobek najbolja, 1. u kategoriji juniorki.

U kategoriji kadetkinja i ovaj puta sa tri osvojena prva mjesta bila je najbolja Tamara Artić.

Najbolja je bila u višeboju, s obručem i čunjevima. U kategoriji juniorki nastupala je naša reprezentativka Ema Kovačić kojoj je ovo bilo jedno od zadnjih kontrolnih natjecanja za 'peglanje' njenih pojačanih vježbi za predstojeće Europsko prvenstvo.

Ema Kovačić je solidno odradila svoje pojačane vježbe uz nešto više grešaka na vijači te je osvojila 4. mjesto u višeboju, 3. mjesto s vijačom i 2. mjesto s čunjevima.
 

Komentari