Varaždinski osnovnoškolci uživali na “Sportskim praznicima u Graberju“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 07.04.2015. 09:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ZSU Varaždin

Izvor: galerija-images/ZSU

Završnim malonogometnim susretima dječaka te demonstracijom usvojenih odbojkaških vještina kod djevojčica u petak su okončani „Sportski praznici u Graberju“...

Riječ je o projektu Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, uz potporu Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Naime, tijekom proljetnog odmora organizirana je besplatna aktivnost za učenike i učenice petih i šestih razreda varaždinskih osnovnih škola po principu nogometnog kampa za učenike, odnosno odbojkaškog kampa za učenice.

-Kako bi iskoristili slobodne termine u dvorani u Graberju, u vremenu kada su te termine koristili srednjoškolci, Zajednica se odlučila na ponudu kvalitetnih sportskih sadržaja varaždinskim učenicima. Projekt je realiziran uz potporu Upravnog odjela za društvene djelatnosti, a u stručnom dijelu projekta sudjelovali su profesori kineziologije – izjavila je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar Dvorski.

Zadnjeg dana trajanja „Sportskih praznika u Graberju“ odigran je mini malonogometni turnir. Prvo mjesto osvojila je momčad „Vatreni“. Oni su u finalnom susretu pobijedili „Varteks“ 4:0.

U susretu za treće mjesto „Cigani“ su pobijedili „Real“ 2:1. Na peto mjesto plasirali su se „Antitalenti“ pobjedom nad „Mafijašima“ 3:0.

Sva djeca koja su se uključila u projekt, dječaci u malom nogometu te djevojčice u odbojci, dobili su diplomu dok su članovi prve tri najbolje momčadi u malom nogometu dobili medalje.

Djeca su trenirala pod vodstvom diplomiranih kineziologa Branka Kosijera i Marka Žganeca.
{gallery}ZSU{/gallery}

Komentari