U Sočiju doskijao do zlata

Varaždinski skijaš Istok Rodeš postao svjetski juniorski prvak u slalomu

Objavljeno: 05.03.2016. 16:41

Zadnja izmjena: 05.03.2016. 16:43

Foto: Hrvatski skijaški savez

Varaždinski skijaš Istok Rodeš današnjim nastupom potvrdio je visoku formu postavši u Sočiju svjetskim juniorskim prvakom u slalomu.

Do pobjede je Istok, koji je vodio i nakon prve vožnje, stigao u vremenu 1:36.84. Drugo mjesto pripalo je na kraju Frederiku Norysu (GER) uz 65 stotinki zaostatka. Dok je Elias Kolega drugo mjesto prve vožnje pretvorio u broncu uz 85 stotinki zaostatka.

Istok Rodeš kao svjetski juniorski prvak u slalomu putovat će i na završnicu Svjetskog skijaškog kupa u St. Moritz i nastupiti na utrci slaloma, napominju u Hrvatskom skijaškom savezu.

- Jako sam zadovoljan ovim Svjetskim juniorskim prvenstvom. Napravio sam ono po što sam i došao. Nekakav osobni cilj bio je pokušati se plasirati u tri u kombinaciji te probati pobijediti slalom. Danas je skijanje bilo dobro osobito u prvoj vožnji, kada sam napravio veliku prednost. Drugu vožnju trebalo je potom samo odraditi mirno, ne forsirati previše, to nije bilo potrebno. Sve je uspjelo, i na kraju ne mogu biti sretniji nego što jesam, izjavio je Rodeš nakon utrke.

Istokova medalja je prva zlatnog sjaja na Svjetskim juniorskim prvenstvima.

Komentari