Varaždinskim streličarkama zlato i srebro na 'Slovenskom dvoranskom pokalu' u Postojni

Objavljeno: 14.12.2015. 20:16

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:11

Foto: SK Cekin

Streličari varaždinskog "Cekina" rijetko propuštaju turnir u organizaciji slovenskog SK "Mins" u Postojni, "Slovenski dvoranski pokal", njegujući tako dugogodišnje prijateljstvo dvaju klubova...

 Za odlazak na ovaj turnir na kojem je sudjelovalo 249 natjecatelja iz 33 kluba iz Hrvatske i Slovenije, ove su godine imali i dodatni razlog. Naime, u Sloveniji se streličarskom sportu poklanja neusporedivo više pažnje nego što slučaj u Hrvatskoj. Osobito se to odnosi na mlađe uzrasne kategorije o čemu govori podatak da je taj sport involviran u osnovne škole, te se tamo održavaju i međuškolska natjecanja.

- Bilo nam je važno da se naši četrnaestogodišnjaci, olimpijski luk, ogledaju sa slovenskim kojih je neusporedivo više i gdje je selekcija neusporedivo rigoroznija. Nije im bilo sasvim svejedno, ali su se nakon početne konsternacije u "borbenim redovima" sasvim dobro nosili s konkurencijom. Veseli nas i to što je naša "trojka" bila prilično ujednačena u rezultatu – ističu varaždinski streličari.

Naime, Matija Hanžek osvojio je u Postojni 11. mjesto, Matko Dupor plasirao se na 14., a  Jan Međimurec na 18. mjesto. Za spomenuti trojac bio je to prvi odlazak na turnir izvan Hrvatske i novo iskustvo.



I trojka seniora, olimpijski luk, odlično se držala. tako je  Sanja Podobnik bila je 6. sa solidnim rezultatom zadržavajući konstantu s posljednja tri turnira na kojima je sudjelovala. Stjepan Gašparić je 14. mjestom nastavio svoj niz sve boljih rezultata na natjecanjima.

Stanko Težak je 16. mjestom, ali prije svega svojim dobrim rezultatom, najviše je iznenadio sam sebe, što mu je vjetar u leđa za buduća natjecanja. Streličari „Cekina“ već su navikli da im veteranke, olimpijski luk, nose medalje pa je tako bilo i ovaj put.

Božena Šimek-Šuplika osvojila je zlato usprkos činjenici svog nezadovoljstva osvojenim brojem krugova. No, pucala je prosječno dobro, a Erika Kanešić Dupor očekivano je osvojila srebro.

Veteranu Vjekoslavu Rutić ovaj je put izmakla medalja za svega nekoliko krugova pa se našao na 4. mjestu.

Komentari