Varteks zbog incidenta u Cirkovljanu utakmicu s Pušćinama mora igrati 20 kilometara od Varaždina

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 23.09.2015. 13:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: NK Varteks

Nakon masovne tučnjave i prekida u susretu petog kola Međužupanijske lige, u službenom glasilu Međužupanijske lige pokrenuo se postupak zbog izazivanja nereda, bacanje pirotehnike te tučnjave, a time Nogometni klub Varteks ne može igrati susret šestog kola protiv Pušćina na igralištu u Jalkovcu.

Riječ je o članku 59., a vezano na prijavu sudaca i delegata nakon utakmice. Temeljem navedenog članka suspendirano je igralište u Jalkovcu za igranje svih seniorskih utakmica NK Varteksa iz Varaždina.

Povjerenik za natjecanje MŽNL Čakovec - Varaždin Željko Franić traži dopunska očitovanja u roku od 3 dana od objave u službenom glasilu MŽNL ČK-VŽ, oko razloga prekida utakmice u Cirkovljanu i to od povjerenika za sigurnost NK Naprijed Vladimira Martineca, predstavnika NK Naprijed Zvonimira Mikeca i predstavnika NK Varteksa Vedrana Šalamuna.

Od predstavnika NK Varteksa iz Varaždina traži se odluka na kojem će igralištu igrati svoju seniorsku utakmicu 6. kola protiv Pušćina kao domaćin. Rok za dostavu odluke je do 25. rujna. Igrališta na kojima će NK“Varteks“ igrati svoje seniorske utakmice kao domaćin, ne smiju biti udaljena manje od 20 kilometara od Jalkovca te moraju imati dozvolu od Komisije za pregled stadiona MŽNL ČK-VŽ.

Suspenzija igrališta u Jalkovcu traje do okončanja postupka, navodi povjerenik za natjecanje MŽNL Čakovec - Varaždin Željko Franić.

- Nismo očekivali takvu kaznu i ona nas je iznenadila. Očekivali smo novčanu kaznu i utakmicu bez publiku. Trenuno tražimo rješenje gdje ćemo odigrati utakmicu šestog kola - ističe tajnik NK Varteksa, Rikardo Kahlina.

Kako doznajemo, utakmica s Pušćinama mogla bi se odigrati u Ludbregu, Selniku ili Novom Marofu.

Komentari