Vatreni juniori uspješno otvorili kvalifikacije

Objavljeno: 11.11.2011. 08:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: dinamo11.blogspot.com

Hrvatska juniorska reprezentacija otvorila je uspješno kvalifikacije za Europsko U19 prvenstvo. Na startu je svladala Finsku u nizozemskom Gendtu, piše Ante Zovko za sportnet.

U prvom kolu skupine 11 Hrvatska je pobijedila Finsku 4:2, a neizvjesnost je trajala do posljednjih trenutaka jer je zadnji gol postignut u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Marko Livaja doveo je našu momčad u vodstvo već u trećoj minuti, ali gol nije ni pošteno proslavljen kad je Oliver Zelenika morao po loptu u mrežu. U petoj minuti izjednačio je Dani Hatakka.

Ante Rebić u 12. minuti pogađa za 2:1, a u 15. je poništen izjednačujući gol Tima Väyrynena. Livaja je opet precizan u 36. minuti, a Väyrynen uspijeva zabiti u 43.

Nakon sadržajnog prvog dijela, u drugom su uglavnom "padali" žuti kartoni. Još u 38. minuti opomenut je Ivan Močinić, a u nastavku i Filip Mrzljak, Mateo Kovačić i Zelenika. Potvrdu pobjede Hrvatskoj u završnici susreta donosi Danijel Mikšić.

Utakmica prvog kola između Nizozemske i Moldavije počela je kasnije. Sljedeću utakmicu u skupini Hrvatska će igrati 12. studenog protiv Moldavije, a četiri dana kasnije protiv domaćina.

Kvalifikacije za Europsko U19 prvenstvo, skupina 11, 1. kolo:

Hrvatska - Finska 4:2


Izvor: sportnet.hr

Komentari