Vatreni večeras protiv Turaka za potvrdu plasmana na EURO

Objavljeno: 15.11.2011. 10:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju večeras očekuje uzvratni susret doigravanja za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Ukrajini i Poljskoj. Vatreni su u petak promarširali Istanbulom i na domaći teren dolaze sa čak tri gola "fore".

Iako se na prvi pogled čini da je plasman Hrvatske na EURO samo stvar formalnosti, treba naglasiti i da su Turci u Istanbulu doživjeli neuobičajen poraz, jedan od najtežih na domaćem terenu u povijesti, i da su u Zagreb došli barem malo oprati obraz.

Na Maksimiru će pokušati uzvratiti, a u takvoj situaciji svako opuštanje moglo bi biti kobno za "vatrene". Naše reprezentativce na to je upozorio i izbornik Slaven Bilić koji se već jednom, i to baš protiv Turske, jako opekao kad je pravio ražanj, a zec je još bio u šumi.

Vrijedi spomenuti da će obje momčadi biti prilično promijenjene u odnosu na susret u petak. Zbog žutih kartona za Hrvatsku neće nastupiti Vedran Ćorluka i Tomislav Dujmović koje će najvjerojatnije zamijeniti Danijel Pranjić i Ognjen Vukojević. Ostatak momčadi trebao bi biti isti kao u Istanbulu, dakle Pletikosa, Schildenfeld, Šimunić, Vida, Rakitić, Modrić, Srna, Olić i Mandžukić.

S druge strane, Turci su još više osakaćeni jer im je zbog žutih kartona suspendirano čak šest prvotimaca. Izbornik Guus Hiddink zato se odlučio dati priliku nekim mlađim, ali vrlo talentiranim igračima.

U obrani će tako zaigrati Omer Toprak (22), inače rođeni Nijemac koji je prije dvije godine osvojio naslov svjetskog prvaka sa njemačkom U 19 reprezentacijom. Napadačke akcije kreirat će pak HSV-ov ofenzivac Gokhan Tore (19) koji je dobio priliku i u prvoj utakmici. Na teren će i mladi bek Bešiktaša Ismail Koybashi (22).

Na vratima Turske Volkana Demirela, koji se u Istanbulu više nego sa Olićem i Mandžukićem svađao sa domaćim navijačima koji su ga uzeli na zub, zamijenit će mladi vratar belgijskog Standarda Sinan Bolat (23).

Utakmica Hrvatske i Turske počinje u 20.05 sati, a ako nećete biti u prilici biti na stadionu Maksimir, izravni prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Komentari