Vedran Sraga i Iva Risek ponovo na svjetskom juniorskom prvenstvu u Riminiju

Objavljeno: 09.07.2015. 08:17

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 14:57

Foto: Sportski plesni klub "Varaždin"

Nadolazećeg vikenda u nedjelju 12. srpnja članovi Sportskog plesnog kluba „Varaždin“ i hrvatski državni juniorski reprezentativci Vedran Sraga i Iva Risek nastupit će na još jednom svjetskom juniorskom prvenstvu u sportskim standardnim plesovima kao hrvatski državni juniorski prvaci i predstavnici HSPS-a (Hrvatskog sportskog plesnog saveza) koje će se održati u talijanskom gradu Riminiju u organizaciji Svjetske sportsko plesne federacije WDSF-a (World Dance Sport Federation).

Za Ivu i Vedrana ovo će biti 16. po redu elitno sportsko plesno natjecanje. Ovaj najtrofejniji sportski plesni par SPK „Varaždin“ i najtrofejniji kadetski i juniorski sportski plesni par u povijesti HSPS-a do sada je branio boje Republike Hrvatske u kategoriji kadeta i juniora na ukupno 9 svjetskih i 6 europskih prvenstava postigavši na istima također najbolje kadetske i juniorske rezultate u povijesti sportskog plesa u Hrvatskoj.

Podsjetimo se da su Iva i Vedran u travnju ove godine u Moldaviji (Chisinau) osvojili 13. mjesto na juniorskom europskom prvenstvu u standardnim plesovima. Također aktualni rezultat koji drže je i 13. mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu u kombinaciji standardnih i latinsko američkih plesova iz listopada 2014. Latvija (Riga), kao i polufinale te 7. mjesto na prvenstvu Europe u kombinaciji standardnih i latinsko američkih plesova iz travnja 2014. godine Rusija (Moscow).

Tim odličnim rezultatima na europskim i svjetskim sportsko-plesnim borilištima naravno prethodila su i brojna prvenstva Republike Hrvatske u organizaciji HSPS-a (Hrvatskog sportskog plesnog saveza) koja se odražavaju tri puta godišnje u tri različite sportsko-plesne discipline: standardni plesovi (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quick step), latinsko-američki plesovi (samba, cha cha cha, rumba, paso doble i jive) te u kombinaciji standardnih i latinsko-američkih plesova.

Vedran i Iva ponosni su nosioci 18 naslova prvaka Republike Hrvatske od 2009. godine pa nadalje, od kada nastupaju zajedno kao sportsko-plesni par, dok je Vedran sveukupno sa Ivom i svoje dvije prijašnje plesne partnerice (Sara Miladinović i Anja Topolovec) osvojio nevjerojatnih 29 naslova prvaka Republike Hrvatske, što je dakako rekord unutra HSPS-a i sportskog plesa u Hrvatskoj.

27. lipnja u Sesvetama ovaj uspješan sportsko-plesni par osvojio je svoju posljednju titulu juniorskih prvaka Republike Hrvatske u nikad jačoj konkurenciji odličnih plesnih parova  i to u kombinaciji sportskih standardnih i latinsko američkih plesova – najtežoj sportko-plesnoj disciplini. Osvajanjem navedene titule prvaka RH, Iva i Vedran ostvarili su pravo nastupa na još jednom svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu u istoj disciplini (kombinacija) kao predstavnici Republike Hrvatske, a koja će se održati krajem godine.

Početkom iduće 2016. godine Iva i Vedran prelaze u elitnu kategoriju odraslih (19. godina i stariji) čime se opraštaju od kategorije juniora, no do tada nadamo se i dalje odličnim rezultatima ovog uspješnog plesnog para sa europskih i svjetskih sportsko-plesnih podija.

Komentari