Veldin Karić u poznim nogometnim godinama zabija i osvaja naslove

Karić s Dejanom Zrinskim i suigračem Krunoslavom Hruškarom

Objavljeno: 09.06.2015. 19:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: facebook

Bivši igrač Varteksa Veldin Karić na leđima ima već 42 godine, no u već poznim nogometnim godina Karinho zabija i osvaja naslove. Pošlo mu je to za rukom u ovogodišnjoj Prvoj ludbreškoj ligi gdje je s Dinamom iz Apatije osvojio naslov prvaka.

Karić je svoju nogometnu započeo u Željezničaru. Bio je zarobljen na Palama i trebao je biti streljan, ali ga je od smrti spasio trener Nenad Starovlah. Otišao je u Vojvodinu, a kasnije je prešao u Marsoniju.

Uslijedio je veliki transfer u talijanski Torino, čija je uprava birala između Pipa Inzaghija i Veldina. No u talijanskom prvoligašu se nije naigrao, zabivši samo jedan gol u 23 nastupa. Channel4.com proglasio ga je za najgoreg igrača  Serie A. Godine 1996. otišao je na posudbu u Lugano, a sljedeće sezone u Varteks te doživio igračku renesansu.

Uz Miljenka Mumleka bio je glavna zvijezda kluba te je u sedam godina za bijelo - plave skupio 134 nastupa i zabio 53 pogotka. Kasnije je uslijedio transfer u Dinamo, dok je nakon odlaska iz Dinama njegova karijera krenula nizbro. Otišao je tako u zaprešićki Inter, ponovo u Marsoniju, Oriolik, Novalju i Samobor.

Prije dvije sezone bacio se u trenerske vode i vodio Dravu iz Kuršanca, a ove sezone aktivirao se kao igrač. Brani boje Dinama iz Apatije koji je ove sezone stigao do naslova u Prvoj ludbreškoj ligi. Vidljivo je da se Karinho malo zapustio i ima koju kilicu viška, no zabio je čak 21 pogodak.

- Forma je prolazna, ali klasa je vječna. Prava je uživancija igrati s Karićem jer je svaku loptu u stanju zagraditi, zabija iz nemogućih situacija, a asistira kao Ronaldinho - rekao je Krunoslav Hruškar njegov suigrač.

Za Dinamo iz Apatije igraju također dvojica veterana Varteksa, Branko Lađević koji ima 48 godina i 40-godišnji Mario Kovačević.

Komentari