VIDEO/FOTO: Podravina se dobro namučila kod Dubravke u 2. kolu Županijskog kupa

Objavljeno: 15.08.2015. 20:22

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 14:32

Foto: Siniša Sović

Odigrano je deset susreta drugog kola Županijskog kupa. U središnjem subotnjem susretu u Turčinu, Podravina je teže nego očekivano stigla do slavlja pobijedivši 2:1.

U prvom dijelu Ludbrežani su pritisnuli domaćina, imali nekoliko izglednih prigoda, no lopta nije htjela u mrežu. Kako to obično biva, promašaji su im se osvetili. U 41. minut Jurica Čurila je s tridesetak metara iz kosa pogodio za 1:0. S minimalnom prednošću domaćin je tako otišao na odmor.

U drugom poluvremenu gosti su ponovo krenuli po izjednačenje. Ono je stiglo u 65. minuta kada je Renato Sakač s tridesetak metara lobao vratar Dubravke Ključarića koji je loptu ispucao ravno u noge strijelcu. Samo deset minuta kasnije već je stajalo 1:2. Zabio je Nikola Valjak s deset metara, pospremivši odbijenu loptu u mrežu. 

Nogometaši Dubravke mogli su i do izjednačenja, no dva šuta Matije Janovića, završila su pored gola.

- Prema prikazanoj igri vjerujem da bi najpravednije bilo da se pobjednik odlučio iz jedanaesteraca jer smo dosta nesretno izgubili - rekao je Rado Mlakar, trener Dubravke.

Gostujući trener Slobodan Sudec drži da je pobjeda zaslužena.

- Provukli smo se, no u prvom dijelu trebali smo zabiti sedam pogodaka. Ovako su nam zabili gol iz ničega i poveli, a tom je kumovao naš vratar. U drugom poluvremenu smo već na početku imali nekoliko izglednih šansi i na kraju su stigli pogoci - dodao je Sudec.

U preostalih devet susreta drugog kola nije bilo previše iznenađenja. Nedeljanec je pobijedio topličku Mladost 4:0, istim rezultatom slavio je Dinamu u Babincu protiv Rudara 47, dok su Srakari u lokalnom derbiju slavili protiv Nove Vesi 3:1. Ivančica je bila bolja od Podravca s 5:4 (1:1) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Bukovčan je u Novakovcu svladao istoimenog domaćina 1:0, Sloga u Malom Bukovcu Bukovčan 27 2:0, Podravac iz Sesveta Goru 5:0, Novi Marof Obreš u Sv. Iliji 3:0, dok je istim rezultatom Polet iz Cestice pobijedio prošlogodišnjeg polufinalistu Dravu iz Sv. Đurđa.

U nedjelju je na rasporedu preostalih šest susreta drugog kola Županijskog nogometnog kupa.

Komentari