VIDEO: Vatreni remizirali s Vikinzima i na EURO odlaze s puno pitanja

Objavljeno: 03.06.2012. 11:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Iako je utakmica predstavljena i trebala je biti "generalka" za Europsko prvenstvo u kojoj je trebala biti predstavljena ekipa koja će nastupiti na otvaranju protiv Irske, "kockice" se nisu baš posložile na pravi način. Nastupili smo naime u "šarenom" sastavu bez Modrića i Ćorluke i odigrali blijedu partiju koju treba što prije zaboraviti.

Neutralnom promatraču činilo se kao da Norvešku, a ne Hrvatsku, sljedeći tjedan očekuje premijerni nastup na Europskom prvenstvu. Norvežani su cijelu utakmicu igrali dominantno i pritiskali, a od poraza je Hrvatsku spašavala "splitska hobotnica" Stipe Pletikosa koji je pokazao kako je to u samo 6 mjeseci postao igrač godine u Rostovu.

U igri Hrvatske nije bilo ni srca ni krvi, ni tečnosti ni imaginacije ni uigranosti. Startni napadači tandem Jelavić-Mandžukić jedva da je u cijelom poluvremenu vidio loptu što mogu zahvaliti vrlo lošem veznom redu koji nije mogao povezati više od dva dodavanja u nizu.

Srna je previše srljao po desnom krilu, Rakitić kao da nikad u životu loptu nije vidio, Dujmović je u svaki duel kasnio, a jedini koji je zaslužio prolaznu ocjenu bio je Perišić koji je u nekoliko navrata i odradio ono što je trebao i probio lijevo krilo.

"Curilo" je i u obrani. Bez Ćorluke nema sigurnosti i nema samopouzdanja. Strinić na lijevom boku nesiguran i spor, Vida na desnom boku također, a Šimunić i Schildenfeld kao stoperski par su bili permanentna opasnost za Pletikosu, koji je uz Perišića jedini zaslužio prolaznu ocjenu.

Ono što ipak veseli je činjenica da i u takvom odnosu snaga, ni u jednom trenutku nismo izgledali kao razbijena vojska. Igrali smo loše, pa čak i užasno loše, ali smo se ipak držali i trudili se.

To je došlo na naplatu u 79. minuti kada su napokon Vida i Srna uspjeli probiti desni bok, a Srna je ubacio na 7 metara gdje je loptu u zraku, u duelu s Norveškim braničem, dočekao Eduardo i glavom je smjestio u mrežu.

Činilo se da će to biti i konačni rezultat utakmice, no samo nekoliko sekundi prije isteka sudačke nadoknade, nakon jednog kornera pogriješio je Vida, lopta je došla do El Younuossija koji je izjednačio.

Možda i bolje jer sada se Vatreni ne mogu skriti iza pozitivnog rezultata. Odigrali smo loše, ali imamo još vremena da to popravimo. Svakako, tu bi važnu ulogu trebali odigrati Modrić i Ćorluka kao vođe ove generacije.

Komentari